Home Tips Hoe maak ik een professionele lay-out voor mijn cv?

Hoe maak ik een professionele lay-out voor mijn cv?

974
DELEN
Hoe maak ik een professionele lay-out voor mijn cv

Als ondernemer of freelancer ziet je cv er iets anders uit dan wanneer je solliciteert naar een baan in loondienst. Probeer jezelf te onderscheiden wanneer je je cv opstelt door te kiezen voor een professionele grafische lay-out. Kijk eens online naar voorbeeld cv’s om inspiratie op te doen en zorg dat jouw curriculum vitae eruitspringt. De inhoud is uiteraard van belang, maar aan de hand van het ontwerp van je cv kun je jezelf onderscheiden.

Voordelen van een professionele lay-out

Je cv omtoveren tot een professioneel ogend document wordt steeds belangrijker voor ondernemers. Waarom lees je hieronder:

  • Je valt op tussen de vele cv’s die recruiters dagelijks moeten doorspitten
  • Je toont aan dat je netjes, georganiseerd en secuur werkt
  • Je helpt de recruiter bij het snel scannen van jouw cv
  • Werk je in een creatieve branche dan kun je aan de hand van een professionele lay-out je creativiteit tonen

Stap 1: maak je cv scanbaar

Doorgaans spenderen recruiters maar een paar minuten per cv om een beslissing te nemen of een kandidaat geschikt is voor de opdracht of niet. Met een professionele lay-out help je de recruiter om je cv snel te scannen waardoor hij of zij toch de juiste relevante informatie ziet. Dit doe je door:

  • Gebruik te maken van koppen en subkoppen zoals een kop ‘Werkervaring’ en ‘Opleidingen’
  • Te kiezen voor een lay-out met ruime marges en veel witruimte
  • Alles netjes uit te lijnen zodat je cv geen rommeltje is
  • Overal hetzelfde lettertype te gebruiken en alle koppen even groot te maken. Gebruik hierbij een lettertype als Arial, Verdana of Calibri
  • Je cv niet langer te maken dan twee A4-tjes en alleen relevante informatie op te nemen in je cv
  • Het toevoegen van grafische elementen als sterren en grafieken

Stap 2: haal alle spelfouten uit je cv

Stap 2 haal alle spelfouten uit je cv

Spelfouten staan heel slordig en je hebt grote kans dat een recruiter je cv direct aan de kant legt als er fouten in staan. Een handige tip: print je cv uit voordat je gaat controleren op spelfouten. Zo spot je makkelijker een foutje en je hebt een idee hoe je cv eruit ziet als recruiters hem gaan lezen.

Ook is het aan te raden om je curriculum vitae te laten controleren door iemand anders. Twee paar ogen zien altijd meer dan één.

Stap 3: kies voor een grafische en zakelijke lay-out

Wil je echt opvallen? Kies dan voor een strakke en zakelijke lay-out voor je document. In Word kun je kiezen uit verschillende cv sjablonen of je gaat zelf aan de slag met een eigen opgemaakt cv. Is het zelf maken van een ontwerp niet jouw ding? Ga dan op zoek naar professionele online templates. Het handige hieraan is dat je binnen een paar stappen over een professionele lay-out beschikt. Kies uit de onderdelen die je wilt laten zien op je cv, voeg je informatie toe, kies een lay-out en kleur en binnen no time solliciteer jij met een professioneel cv op zak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here