Home Blogs Hoe kun je als ondernemer het best je tuin inrichten

Hoe kun je als ondernemer het best je tuin inrichten

1268
DELEN
Tuinkantoor

Komen er vaak klanten bij je thuis op bezoek? Of wil je een goede uitstraling geven? Dan speelt, vooral in de zomer, de tuin een grote rol. Op welke manier richt jij de tuin op de zaak of bij de woning dan in? Jaarlijks veranderen de trends op het gebied van tuinen. Voordat je aan het herinrichten van een tuin begint, kan het slim zijn om deze trends te bekijken. Kies je bijvoorbeeld voor een tuin met een groot terras en relatief weinig groen? Of vind je het juist belangrijk om veel groen aan de tuin toe te voegen en het formaat van je terras in te perken? Er zijn op internet ontzettend veel websites te vinden, waarop je meer informatie vindt over het inrichten van tuinen en het gebruik van verschillende soorten planten en struiken.

Tip: kijk bij het vergelijken van planten en struiken ook goed naar hun bloeitijd en -periode. Op deze manier weet je zeker, dat er het hele jaar door iets in bloei staat in je tuin! Het zou zonde zijn als het alleen in de zomermaanden prettig is om in de tuin te verblijven.

Tip 2: Het maakt niet per se uit wat jij in je tuin plaatst, als het er maar strak uit ziet. Een strakke uitstraling maakt een zakelijk uitstraling.

Steeds meer mensen kiezen voor een zwembad

In de afgelopen jaren zijn er verschillende webwinkels geweest, die relatief goedkope zwembaden aanboden. Let wel, het ging hierbij om opblaasbare modellen. Zo’n zwembad is relatief makkelijk op te zetten en daarbij veel goedkoper dan een inbouwzwembad. Bijkomend voordeel is het feit dat opblaasbare modellen minder ruimte in beslag nemen. Aan de andere kant is het nadeel van deze zwembaden, dat ze aan het eind van de zomermaanden weer naar binnen moeten worden gehaald. Dit is bij een inbouwzwembad niet het geval. Kijk eens op internet naar webwinkels waar deze zwembaden worden aangeboden. Zo kun je voor je eigen tuin vergelijken, welk type zwembad hier het beste in past. Een zwembad in de tuin geeft een moderne uitstraling naar je (potentiële) klanten.

Een veranda in plaats van een stenen terras

Naast de toenemende populariteit van zwembaden in tuinen, kiest men ook vaker voor een veranda in plaats van voor een stenen terras. Een stenen terras kan een tuin kleiner laten lijken, omdat dit bij de woning lijkt te horen. De stenen van het terras komen vaak immers enigszins overeen met de stenen van een buitenmuur. Een veranda heeft een hele natuurlijke look, door het hout waarvan deze gemaakt wordt. Daarbij biedt de veranda een overkapping. Mocht jij een klant op bezoek hebben dan kun je zowel in de zomer als winter maanden gewoon buiten zitten.

Tip: voorzie de veranda van verschillende bloempotten en hangbakken. Door de potten te vullen met vrolijke plantjes, kun je de veranda een gezellige uitstraling geven. Ook kun je verschillende soorten verlichting gebruiken rond de veranda.

Luxe lounge set kopen voor in je tuin

Niet alleen de bloempotten komen goed van pas op een veranda. Ook een lounge set in de tuin mag niet ontbreken! Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een grote tuinbank met een of twee fauteuils. De fauteuils zijn ideaal voor tijdens een kopje koffie of thee. Op de tuinbank heb je bij een diner voldoende ruimte, om alle klanten en gasten een plekje te geven. Mocht het overdag lekker weer zijn dan kun een lounge set ideaal. Veel ondernemers kiezen tegenwoordig voor een moderne lounge set. Denk aan een model met een zwarte kleur, een model van riet, enzovoorts. Kies je voor een landelijke lounge set in de tuin? Schaf dan tuinmeubelen van hout aan!

Tip: je kunt zelf een leuke salontafel voor op je terras of veranda maken, door oud steigerhout te kopen. Op internet vind je meerdere bouwtekeningen voor de ontwikkeling van een eigen tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here