Home Tips Hoe kun je als bedrijf animatievideo’s effectief inzetten?

Hoe kun je als bedrijf animatievideo’s effectief inzetten?

318
DELEN
Hoe kun je als bedrijf animatievideo's effectief inzetten

In de moderne zakelijke wereld, waar visuele content alleen maar belangrijker en belangrijker wordt, bieden animatievideo’s een goede optie voor bedrijven om op een krachtige en effectieve manier hun boodschap over te brengen. In deze tijd is de aandachtsspanne van het publiek immers kort. Animatievideo’s kunnen de aandacht vasthouden en een blijvende indruk achterlaten. Menig bedrijf wendt zich daarom al tot een animatie studio in Nederland om content te laten produceren. In dit artikel verkennen we op welke manieren je als bedrijf animatievideo’s effectief kan inzetten om je doelen te bereiken.

Televisiereclame

Zet een reclameblok aan op de televisie en je zult zien dat animatie helemaal van deze tijd. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor zich te onderscheiden door op een leuke manier gebruik te maken van animatie in hun reclames. Als jij het budget hebt om op deze manier te adverteren, kan het erg leuk leuk zijn om een 3D animatie te laten maken voor je reclamefilmpje. Het is immers mogelijk om objecten en karakters te laten modelleren en animeren in een driedimensionale, virtuele omgeving met mooi en leuk resultaat. Dat blijft vaak een stuk beter hangen bij de kijker dan gewoon een filmpje met videobeelden. Ook biedt animatie vaak ruimte voor een leuke kwinkslag en een lichte inslag zonder dat dat geforceerd overkomt.

Uitleg van producten of diensten

Je kunt ook animatievideo’s inzetten als je complexe concepten op een eenvoudige en visueel aantrekkelijke manier wilt uitleggen aan je klanten. Het kan een buitengewoon praktisch middel zijn om de voordelen en kenmerken van je producten of diensten op een begrijpelijke manier te communiceren. Het is voor bedrijven niets ongewoons om zo’n uitlegvideo te laten maken die op de website, social media en eventueel op andere verkoopwebsites gebruikt kan worden om het product nader toe te lichten.

Educatieve doeleinden

Educatieve doeleinden

Bovenstaande uitlegvideo komt ook uitstekend van pas als je niet een product of dienst hebt om uit te leggen, maar in plaats daarvan lesstof wilt overbrengen omdat je bijvoorbeeld een bedrijf hebt in de onderwijs- of trainingssector. Ook dan kunnen animatievideo’s een effectief hulpmiddel zijn om complexe onderwerpen op een boeiende en begrijpelijke manier te presenteren. Vaak maakt zo’n animatievideo de lesstof een stuk meer behapbaar en helpt het om de betrokkenheid en retentie van studenten of cursisten te vergroten.

Klantenservice

Op je website komen animatievideo’s ook goed van pas voor het onderdeel klantenservice. Je kunt ze handig inzetten om veelgestelde vragen te beantwoorden of om probleemoplossing te bieden aan je klanten. Zo kunnen klanten gemakkelijker zelfstanding hun probleem oplossen, tenminste als je voor inhoudelijk sterke en makkelijk vindbare video’s zorgt. Dat vermindert ook de werkdruk voor jouw klantenserviceteam, want die hoeven minder vragen te beantwoorden omdat er minder contactmomenten nodig zullen zijn.

Natuurlijk gaat het wel om een investering, maar het betreft een zeer bruikbare en als het goed is ook effectieve investering. Animatievideo’s passen helemaal bij deze tijd én bij de toekomst van content. Ze kunnen zoals je hebt kunnen lezen voor verschillende doeleinden uitstekend van pas komen voor bedrijven. In plaats van dat ze kinderachtig zijn, zoals je gevoel misschien zegt, bieden ze juist een professionele en verzorgde uitstraling voor je bedrijf. Je laat ermee zien bereid te zijn een stapje extra te zetten om je te onderscheiden van de concurrentie.