Home Online Marketing Hoe kom je in 2022 weer in contact met je doelgroep?

Hoe kom je in 2022 weer in contact met je doelgroep?

778
DELEN
Hoe kom je in 2022 weer in contact met je doelgroep?

De nieuwe versoepelingen zorgen ervoor dat Nederland langzamerhand terug gaat naar het normale leven. Dat biedt tal van mogelijkheden om zonder zorgen je klanten en leads weer te spreken. Wees wel goed op je hoeden want het verzuim, door in quarantaine zittende collega’s, is nog nooit zo hoog geweest!

Iedereen blijft voorzichtig en probeert het aantal contactmomenten te beperken, laat zichzelf constant testen en kent wel iemand die thuis in quarantaine zit. Het is dan ook een lastige tijd om te bepalen wat de juiste keuze is; je klanten weer face-to-face ontmoeten tijdens een klantevent? Of toch nog maar even wachten tot een later moment? De oplossing is dichterbij dan je denkt, namelijk; webinars.

Of het nu gaat om een (bedrijfs)presentatie, workshop, seminar, intern of extern event met een webinar breng je op een effectieve en efficiënte je boodschap en blijf je verbonden met je doelgroep.

De evolutie van webinars

De wereld van webinars heeft absoluut niet stilgestaan de afgelopen twee jaar. Veel bedrijven zagen dat webinars een (online) podium bieden die zowel voor de presentator, als de kijker veel voordelen heeft. Zo is het organiseren van een webinar kostenefficiënt, duurzaam, schaalbaar, toegankelijk voor iedereen en ontvang je bergen aan data. Als kijker hoef je de deur niet meer uit en heb je altijd nog een opname beschikbaar om het webinar op een later moment opnieuw te bekijken.

Ook de vorm is flink op de schop gegaan. De ondernemers die voor de pandemie actief waren met webinars, gebruikte vaak allemaal dezelfde opzet. Aan de ene kant de presentator en de andere kant een powerpoint presentatie. Nieuwe ideeën zijn ontstaan, wat zorgt voor een innovatie in webinar-land en dat resulteert weer in een lagere drempel voor de beginner. Vele bedrijven hebben hun online podium op een andere manier ingedeeld en gaan liever voor een tafel/bank-gesprek, een interview of een webinar met een partner. De wereld van webinars is een stuk dynamischer geworden en bovendien breed geaccepteerd in de samenleving. 

Iedere dag expert in de branche

Iedere dag expert in de branche

De voornaamste reden voor ondernemers om te starten met webinars? Laten zien dat zij een autoriteit zijn op een specifiek vlak. Voorheen gebeurde dat vaak via klantevenementen of presentaties op beurzen. Gezien het contact met de doelgroep daardoor minder frequent was, ging het vaak minder over de inhoud en meer over de conversie. Je wilt immers dat schaarse contactmomenten met je  doelgroep direct wat opleveren. 

Met webinars werkt het gelukkig allemaal wat anders. De kijkers melden zich aan via een registratiepagina die je opmaakt in je eigen stijl. Je kijkers ontvangen volledig geautomatiseerde reminder mails die je ook helemaal zelf opmaakt. 

Tijdens het webinar heeft de presentator de touwtjes in handen en geeft vorm aan zijn verhaal. Door middel van een live chat, polls en quizvragen is het mogelijk om meer te weten te komen over het publiek. De presentator kan er zelfs voor kiezen om zijn verhaal aan te passen aan de hand van de reacties. 

Na afloop heb je enorm veel data verzamelt van je doelgroep. Alle informatie wordt op een veilige manier doorgestuurd naar je favoriete marketingtools zodat je gemakkelijk aan de slag kan met de opvolging. 

Met webinar software worden webinars automatisch opgenomen en de opname zet je in voor het volgende webinar. Dat zorgt ervoor dat je heel makkelijk een catalogus van presentaties en events creëert. Geef deze catalogus weer op de webinar channel en laat je doelgroep webinars bekijken in hun eigen tempo. 

Klaar voor het online podium?

Er zijn voldoende webinar software platformen om uit te proberen. De bekende Nederlandse partij is WebinarGeek. Het Zoetermeerse bedrijf ontwikkelt gebruiksvriendelijke webinar software wat volledig AVG proof is. 

Het is mogelijk om WebinarGeek 14 dagen gratis uit te proberen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here