Home Lifestyle Hoe kies jij de beste zakelijke auto?

Hoe kies jij de beste zakelijke auto?

689
DELEN
Hoe kies jij de beste zakelijke auto

Zakelijke auto’s zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn echt specifiek gemaakt om bepaalde werkzaamheden uit te voeren, terwijl andere juist bedoeld zijn om het woon-werkverkeer en werk-werkverkeer mogelijk te maken. In dit artikel geven we je tips over hoe je de beste zakelijke auto kiest voor jouw situatie.

Bepaal wat je nodig hebt

Voor een klussenbedrijf is het al vrij snel duidelijk dat je een bus nodig hebt om al je materiaal en gereedschap in te vervoeren. Als het gaat om accountmanagers die veel op de weg zitten, dan zijn er betrouwbare, representatieve auto’s nodig. Op deze manier kun je ook nadenken over de zakelijke auto die jij nodig hebt in jouw bedrijf.

Het soort en de grootte van de auto is belangrijk om te weten wanneer je gaat zoeken. Misschien heb je ook wel een voorkeur voor een bepaald merk of type. Of heb je goede verhalen gehoord over bepaalde zakelijke auto’s. Dat soort zaken speelt allemaal mee wanneer je wilt bepalen wat je precies nodig hebt.

Denk na over nieuw of tweedehands

Natuurlijk is een nieuwe zakelijke auto supermooi. Iets om trots op te zijn. Maar je weet ook dat nieuwe auto’s altijd een stuk duurder zijn dan tweedehands exemplaren. Daarom is het goed om jezelf af te vragen of het nodig is dat je voor spiksplinternieuw gaat of dat een occasion ook prima voldoet in jouw situatie.

Ook wanneer je voor een occasion gaat, ben je namelijk trots wanneer die voor de deur staat. Of je hem nu beplakt met stickers van je bedrijf of niet, het voelt altijd als een cadeautje. En met de juiste garantie van de garage voelt het aan alsof je écht een nieuwe zakelijke auto hebt aangeschaft.

Beste zakelijke auto kiezen

Zorg dat je de financiering goed regelt

Het zou mooi zijn wanneer je elke zakelijke auto gewoon kunt betalen van je werkkapitaal. Maar voor de meeste bedrijven werkt het helaas niet op deze manier. Zij hebben externe financiering nodig om te investeren in hun zakelijke auto’s. Daarvoor zijn verschillende opties beschikbaar.

Het voordeel van een zakelijk krediet is dat je hiermee meer financiële ruimte hebt. Je kunt deze ruimte inzetten waarvoor je maar wilt, dus ook voor het financieren van bedrijfsauto’s. Wil je liever elke maand dezelfde vaste kosten hebben voor de zakelijke auto, zodat je niet voor verrassingen komt te staan? Daarvoor is zakelijke lease een uitkomst. Ook op dat gebied is er van alles mogelijk, dus laat je vooral goed adviseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here