Home Financieel Hoe kies je een factoring bedrijf?

Hoe kies je een factoring bedrijf?

1128
DELEN
Hoe kies je een factoring bedrijf?

Wil je het innen van facturen een stuk makkelijker voor jezelf maken? Wil je weinig omkijken of kopzorgen hebben naar het innen van de facturen? En wil je een prima cashflow binnen je bedrijf creëren? Dan is het aan te raden om een factoring bedrijf in te schakelen. Een dergelijk bedrijf maakt het leven van veel ondernemers een stuk makkelijker.

Wat wil je precies?

Allereerst is het advies om je wensen op een rijtje te zetten. Wat is voor jou de hoofdreden dat je van een factoring bedrijf gebruik wilt maken? En wat verwacht je precies van een dergelijk bedrijf? Als je hier op voorhand over nadenkt, kan je een betere vergelijking voor jezelf maken. 

Maak een goede vergelijking

Maak een goede vergelijking

Heb je wel oren naar factoring? Zorg er dan voor dat je een goede vergelijking tussen de verschillende bedrijven gaat maken. Hierbij is het advies om op meerdere aspecten te letten:

–  De service: van welke service kan je bij het bedrijf uitgaan?

Beoordelingen: welk bedrijf kan op de meeste positieve beoordelingen rekenen? Dat is veelal een veelzeggend facet.

–  Tarieven: uiteraard spelen ook de tarieven een cruciale rol. Ga daarom per factoring bedrijf goed na welke tarieven gehanteerd worden.

–  Voorwaarden: ga ook per factoring bedrijf goed na welke voorwaarden precies gelden. In veel gevallen is het hierbij verstandig om óók de kleine lettertjes te lezen!

Vorm van factoring

Bij factoring zou je niet alleen naar het bedrijf zelf moeten kijken, maar ook naar de vorm van factoring. Zo kun je voor de traditionele factoring vorm kiezen. Bij deze vorm van factoring stuur je al je facturen (automatisch) door naar het bedrijf. Concreet betekent dit dat je alle facturen heel snel betaald krijgt, maar dat je wel verplicht bent om je facturen op te sturen.

Je kunt ook voor American factoring kiezen. Bij deze vorm bepaal je zelf welke facturen je door het factoring bedrijf wilt laten betalen. Zo kan je alleen facturen van bepaalde klanten door het bedrijf laten betalen. Met deze vorm houd je de touwtjes meer in eigen handen, terwijl je ook nog het nodige geld kunt besparen. Je betaalt immers alleen voor de diensten van het factoring bedrijf waar je behoefte aan hebt.

Ga niet over één nacht ijs

In de afgelopen jaren is factoring steeds populairder geworden. Meer en meer bedrijven kiezen voor deze vorm van financieren, waardoor er ook meer en meer factoring bedrijven het levenslicht hebben gezien. Mede daarom is het advies om niet over één nacht ijs te gaan. Maak echt een goede vergelijking; de keuze voor een goed factoring bedrijf is van vitaal belang voor je gehele onderneming!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here