Home Tips Hoe je breng je meer sfeer aan op kantoor?

Hoe je breng je meer sfeer aan op kantoor?

977
DELEN
Hoe je breng je meer sfeer aan op kantoor

Je werkomgeving heeft invloed op je humeur, motivatie, mentale gezondheid en je prestaties. Het creëren van een positieve werkomgeving is cruciaal voor het succes van jouw bedrijf, omdat je hiermee jouw werknemers kunt motiveren. Hierdoor groeit de tevredenheid onder jouw medewerkers binnen jouw organisatie en tevreden werknemers zullen ook langer bij jouw organisatie blijven werken. Een en al positiviteit dus en dan hebben we nog niet eens gesproken over het stressniveau onder jouw medewerkers. Een fijne werksfeer zorgt voor werknemers met zelfvertrouwen die hun ideeën durven te delen om jouw organisatie te laten groeien. Maar zo’n goede sfeer, hoe breng je dat nou aan op kantoor? We geven je graag een aantal handige tips.   

Sfeerverlichting

De meeste kantoren hebben standaard TL-verlichting, maar dit is natuurlijk niet heel sfeervol. Probeer daarom om wat meer sfeerverlichting op kantoor te krijgen. Maar let er ook op dat jouw medewerkers productief blijven en niet in slaap vallen. Een led lichtslang is daarom de ideale oplossing. Deze heb je in allerlei verschillende kleuren zoals warm licht, daglicht, blauwlicht en groen licht bijvoorbeeld. Bovendien kun je deze lichtslangen vaak dimmen, waardoor je tijdens de borrel de lampen wat minder fel kunt zetten voor meer sfeer.

Een chill ruimte

Sommige mensen hebben behoefte om heel even een rustige ruimte op te zoeken om tot rust te komen. Ze hebben net een lastig telefoontje moeten plegen en willen weer even “op adem” komen. Het is daarom een goed idee om ergens op kantoor en plekje te creëren waar jouw medewerkers zich heel even kunnen terugtrekken. Kleed de kamer aan met wat planten, een fijne bank en wat leuke accessoires. Bovendien kun je zo’n ruimte ook gebruiken om jouw klanten in te ontvangen.

Planten

Planten op kantoor

Planten maken het kantoor niet alleen een stuk gezelliger, maar het verhoogt ook de productiviteit van jouw medewerkers. Meer groen op kantoor zorgt voor een kalmerend gevoel en het geeft rust. Bovendien verbeter je hiermee de akoestiek op kantoor én er is meer zuurstof door planten. Uit onderzoek is trouwens ook gebleken dat mensen minder snel ziek worden wanneer er planten op kantoor aanwezig zijn. Een win-win situatie dus.

Kleur & kunst

Bovendien mogen de meeste kantoorpanden wel wat kleur en kunst gebruiken. Dat zien we namelijk maar weinig terugkomen. Geef daarom een aantal muren in jouw kantoor een gezellig kleurtje. Bestel bijvoorbeeld ook een sticker in de vorm van jouw logo die je vervolgens op de gekleurde muur kunt plakken. Ook kun je wat kunst neerzetten of ophangen om zo meer sfeer uit te stralen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here