Home Blogs Hoe goed is het binnenklimaat van jouw bedrijf?

Hoe goed is het binnenklimaat van jouw bedrijf?

1262
DELEN
Hoe goed is het binnenklimaat van jouw bedrijf

Het werkklimaat op kantoor is erg belangrijk. Als dit niet in orde is dan zal dit onherroepelijk leiden tot hoger ziekteverzuim. Ziekteverzuim kost geld, want een zieke medewerker levert immers geen productie. Als werkgever is het dus in jouw belang dat je ervoor zorgt dat het werkklimaat van jouw bedrijf in orde is. Hier kun je zelf van alles aan doen. Deskundigen kunnen je hierover adviseren. Je kunt diverse maatregelen nemen om het binnenklimaat van je bedrijf aanzienlijk te verbeteren. Dit zal de werksfeer en daarmee de prestaties van je medewerkers aanzienlijk verbeteren.

Goede luchtvochtigheid is belangrijk

Vaak is de lucht in een kantoorpand erg droog. Dit kun je oplossen door kantoorplanten neer te zetten. Deze kunnen worden onderhouden door een hierin gespecialiseerd bedrijf. Daarnaast zijn er speciale luchtbevochtigingsapparaten beschikbaar die voor een optimaal klimaat kunnen zorgen. Je kunt de Luchtkanalen laten reinigen via Strooming.nl als je het idee hebt dat er een probleem is met de airconditioning in het kantoor. Als medewerkers hierover klagen dan is het altijd verstandig om deze klachten serieus te nemen. Als de luchtvochtigheid tot gezondheidsklachten leidt kan dit leiden tot een boete van op grond van de Arbowet. Dit wil je vast en zeker proberen te voorkomen.

Geluidsoverlast kan funest zijn

Mensen moeten op kantoor rustig kunnen werken. Als er sprake is van geluidsoverlast kan dit leiden tot burn-out klachten. Het probleem is dat geluidsoverlast erg subjectief is. De ene medeweker ervaart een spelende radio als prettig tijdens het werk, de ander kan zich met geen mogelijkheid concentreren. Ook veel medewerkers in één ruimte kan ertoe leiden dat mensen concentratieproblemen hebben. Je kunt hier veel aan doen door niet te kiezen voor kantoortuinen als je medewerkers geconcentreerd moeten kunnen werken terwijl collega’s misschien de hele dag aan de telefoon zitten. Zorg voor rustige werkplekken waar mensen die daar behoefte aan hebben ook alleen kunnen zitten. Met de deur dicht en zonder radio als ze dat willen.

Praat met je medewerkers

Het is belangrijk dat medewerkers hun zegje kunnen doen als zes problemen ervaren met hun werkplek. Het werkoverleg is hier een goed moment voor, of een bilateraal overleg met medewerkers afzonderlijk. Als de klacht serieus is en als je medewerker aangeeft hier gezondheidsklachten van te krijgen dan is het zaak om hier serieus mee om te gaan. Dat geldt ook voor signalen die je van de bedrijfsarts krijgt. Neem ze serieus, want uitval van medewerkers wegens ziekte zal uiteindelijk meer geld kosten dan maatregelen om het bedrijfsklimaat te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here