Home Automotive Hoe gaat u bij winters weer goed voorbereid de weg op? Wij...

Hoe gaat u bij winters weer goed voorbereid de weg op? Wij geven u 5 tips

1866
DELEN
Hoe gaat u bij winters weer goed voorbereid de weg op Wij geven u 5 tips

Tijdens slechte weersomstandigheden kunnen veel pechongevallen en ongelukken plaatsvinden. Vooral nu de winterperiode gaat aanbreken is het goed om alvast na te denken hoe u uw auto winterklaar kunt maken. Met deze 5 tips gaat u veilig de weg op.

1. Winterbanden

Zorg dat u op tijd gaat wisselen naar winterbanden. Ze zorgen namelijk voor een betere wegligging. Vooral bij temperaturen lager dan 7°C is het veiliger om met winterbanden te gaan rijden. Wanneer het buiten koud is, wordt het rubber van uw zomerbanden namelijk hard en verliest u grip op de weg. Daarnaast is de remweg ook korter waardoor u de kans op schade en ongeluk vermindert.

2. Antivries koelvloeistof

De koelvloeistof wordt gebruikt om de motor te koelen zodat deze niet oververhit raakt. Het is dus belangrijk dat tijdens de wintermaanden deze vloeistof niet bevriest. U kunt dan het beste kiezen voor een koelvloeistof waar antivries aan is toegevoegd. In de zomer kunt u weer overstappen op koelvloeistof die geen antivries bevat.

3. Autoverlichting voor optimale zicht

Verlichting is te allen tijde van levensbelang. Zeker in de donkere wintermaanden is het belangrijk om dit goed te controleren. U wilt niet alleen zelf goed zicht hebben, maar ook goed opgemerkt worden door andere verkeersdeelnemers. Controleer dus goed uw grootlicht, dimlicht, remlicht, knipperlichten en uw mistlampen. Zorg ook dat u reservelampen hebt in uw auto voor het geval dat er onderweg een lamp stuk gaat. Dit bevordert niet alleen de veiligheid, maar voorkomt u ook extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan een boete.

4. Controleer uw accu

Een accu die het niet meer doet komt vaak voor in de wintermaanden. Op de meeste accu’s is er een lampje dat aangeeft of de accu in goede staat is. Zelf kunt u ook met behulp van een spanningsmeter nagaan of er voldoende spanning is op uw accu. Een spanning van ongeveer 14 Volt is gewenst. Als de waarde veel lager is, is het goed om een afspraak te maken bij uw garage.

5. Survival kit

Mocht u onverwachts met pech langs de weg komen te staan, zorg er dan voor dat u bij het wachten op hulp een gevarendriehoek, een veiligheidshesje, een EHBO-doos, een fles water en een telefoonoplader bij de hand hebt.

Bent u toevallig op zoek naar een nieuwe leaseauto? Bij ALD Automotive kunt u zowel zakelijk leasen als private leasen. Pechhulp zit standaard in uw pakket en daarnaast zorgen onze leaseconsultants ervoor dat u altijd veilig de weg opgaat en dat uw leaseauto winterklaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here