Home Vastgoed Hoe een aankoopmakelaar je zoektocht naar een nieuw bedrijfspand makkelijker kan maken

Hoe een aankoopmakelaar je zoektocht naar een nieuw bedrijfspand makkelijker kan maken

29
DELEN
Hoe een aankoopmakelaar je zoektocht naar een nieuw bedrijfspand makkelijker kan maken

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je als ondernemer op zoek gaat naar een nieuw bedrijfspand. Misschien moet je weg uit je huidige pand. Misschien huur je en wil je een eigen pand. Of de zaken gaan zo goed dat je uit je huidige ruimte bent gegroeid. Wellicht gaat het wel zo goed dat je er een extra bedrijfspand bij wilt hebben. Allemaal goede redenen, maar hoe vind je dan dat commercieel vastgoed waar je naar op zoek bent voor je bedrijf? We leggen in dit artikel uit hoe een aankoopmakelaar die zoektocht een stuk makkelijker kan maken voor je.

Geschikte panden vinden met een gepersonaliseerde zoekopdracht

Het vinden van het juiste vastgoed is niet gemakkelijk. Daar zit veel tijd in, en als ondernemer kun je je tijd vaak wel beter besteden. Wat zou het fijn zijn als je je wensen gewoon ergens neer kon leggen en iemand anders met goede matches zou komen, zoals bij een datingbureau. Maar dat is precies wat een aankoopmakelaar zoals Dutch Real Estate Agency voor je kan betekenen. Je kunt je wensen en eisen op tafel leggen, waarna de aankoopmakelaar een gepersonaliseerde zoekopdracht voor je kan uitvoeren en panden gaat zoeken (en vinden!) die aan jouw criteria voldoen. Vervolgens hoef jij alleen maar het geselecteerde vastgoed te beoordelen.

Toegang tot exclusieve aanbiedingen voor vastgoed

Het makelaarswereldje is een wereld op zich. Er zijn onderlinge contacten, wat ook resulteert in ‘geheime’ kennis over exclusieve aanbiedingen die het grotere publiek niet bereiken. Met andere woorden: jouw aankoopmakelaar kan jou door zijn contacten toegang verschaffen tot commercieel vastgoed dat je zelf zeker niet gevonden zou hebben, omdat het simpelweg niet publiekelijk te koop staat. Dit kan ervoor zorgen dat je eerder dan anderen op de hoogte bent van geschikte panden en zo concurrentie kunt vermijden bij locatie die anders zeer populair geweest zouden zijn.

Een voet tussen de deur om bezichtigingen te regelen

Een voet tussen de deur om bezichtigingen te regelen

Wellicht ken je het van je eigen zoektocht naar een woning in de huidige woningmarkt: het kan soms verdomd lastig zijn om aan een bezichtiging te komen. Dat zal in het geval van bedrijfspanden minder zo zijn, maar dan nog kan het links en rechts lastig zijn om een voet tussen de deur te krijgen. Makelaars kennen elkaar vaak onderling en komen zo gemakkelijker binnen waar een ander die ingang doorgaans niet heeft. Met behulp van je aankoopmakelaar heb je dus meer kans om daadwerkelijk de geschikte panden te kunnen bekijken voordat je tot een bod overgaat.

De koop bedingen voor jou

Uiteindelijk draait het maar om één ding, en dat is het bedrijfspand dat je het meest aanstaat in je bezit krijgen. Maar dat valt vaak niet mee. Het juiste bod doen en onderhandelen is eigenlijk specialistenwerk, en laat een aankoopmakelaar nu een specialist zijn. Deze is bedreven in het onderhandelen over prijzen, voorwaarden en andere relevantie aspecten van vastgoedtransacties. Ze kunnen namens jou onderhandelen met verkopers of hun makelaars om de beste deal te krijgen en mogelijke valkuilen te vermijden.

Als je het zo bekijkt, is het eigenlijk gewoon onverstandig om géén aankoopmakelaar in de hand te nemen als je op zoek bent naar commercieel vastgoed voor je bedrijf. Niet alleen ben je er anders veel meer tijd aan kwijt, maar het maakt het gewoon veel lastiger om daadwerkelijk geschikte bedrijfspanden te vinden en die in je bezit te kunnen krijgen. Natuurlijk kosten de diensten van een aankoopmakelaar geld, maar hij kan zichzelf terugverdienen door een gunstige koop te bedingen, waardoor uiteindelijk evenveel of minder kwijt bent dan wanneer je zelfstandig met een verkoopmakelaar in slag gegaan was.