Home Online Marketing Hieraan moet een professionele webshop voldoen

Hieraan moet een professionele webshop voldoen

1108
DELEN
professionele webshop

Sta je op het punt een professionele webshop op te zetten? Nu dat de feestdagen naderen is dat natuurlijk helemaal geen slecht idee. Maar wat als je nu een geweldig product hebt, maar helemaal niet zoveel verstand hebt van webshops? Met deze handige tips en tricks kom je gegarandeerd al een heel stuk verder.

1. Functioneel en gebruiksvriendelijk

Wil je een professionele webshop laten maken, dan schakel je de hulp in van professionals. Want hoe leuk en creatief jij misschien ook uit de voeten kan met handige webshop tools; een professional die gespecialiseerd is in dit vakgebied, weet vaak toch net wat meer. Zo weten zij precies hoe je een webshop niet alleen functioneel, maar ook gebruiksvriendelijk opzet. Dit zorgt weer voor een lager bouncepercentage, en een hoger aantal verkopen.

2. Zichtbaar

Ook voldoende inzicht in de wereld van internet marketing is een echte must. Waar jij ontzettend goed bent in het verkopen van je producten, weten gespecialiseerde professionals weer precies hoe je een webshop op moet zetten, en hoe je dit vervolgens online zichtbaar kunt maken. Op deze manier krijg je gegarandeerd de resultaten die je webshop verdient. Is je webshop niet zichtbaar, dan kunnen je bezoekers ook je producten niet kopen.

3. Snelheid telt

Doe vooraf wat onderzoek om te zien welke provider je de beste en snelste hosting service aanbiedt. De snelheid van zowel je website als je webshop kunnen je concept namelijk maken, of breken. Wanneer jij zelf een webshop bezoekt en je lang moet wachten voordat een pagina laad, ben jij natuurlijk ook al snel naar de pagina van de concurrent. Dus zeker in de wereld van webshops, is snelheid een van de belangrijkste aspecten.

4.  Service en contact

Je hebt vast wel eens op een website rondgeneusd waarbij het uren duurde voordat je contactmogelijkheden kon vinden (denk bijvoorbeeld aan Facebook). Ontzettend vervelend, en daarnaast ook erg onvriendelijk richting de klanten. Service is net als in de fysieke winkel, ook in de webshop erg belangrijk. Een webshop moet dan ook duidelijke contactgegevens hebben, en alle service verlenen die mogelijk is. Denk bijvoorbeeld ook aan een FAQ pagina, of snelle retour mogelijkheden.

5. Opmaak en mogelijkheden

Leuke animaties kunnen je webshop een stuk aantrekkelijker maken voor de voorbijgaande bezoekers, maar naast een strakke opmaak, moet de website ook voldoende mogelijkheden hebben. Bij sommige webshops zal een zoekfunctie bijvoorbeeld erg handig zijn, maar ook mogelijkheden als diavoorstellingen, de bovengenoemde FAQ voor snelle antwoorden en ervaringsverhalen en referenties van eerdere kopers zijn essentieel voor een professionele webshop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here