Home Tips Hier moet je op letten als je bezig gaat met cyber security

Hier moet je op letten als je bezig gaat met cyber security

1312
DELEN
Hier moet je op letten als je bezig gaat met cyber security

Tegenwoordig gaat bijna alles via de Cloud. We werken online en zeker in deze tijden maken veel mensen gebruik van online diensten zoals Microsoft Azure en andere programma’s. Het is fijn dat dit allemaal kan, maar zorgt wel voor risico’s. Komt de data van jouw organisatie in verkeerde handen? Dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor het bedrijf. Als je aandacht gaat besteden aan het opbouwen van een veilig en goed netwerk, denk dan aan de volgende dingen.

Blijf op de hoogte van veranderingen

In de wereld van cyber security verandert er constant van alles. Het is cruciaal dat je je hier dan ook mee bezig houdt. Naast dat de omgeving van jouw IT verandert, veranderen de bedreigingen mee. Houd je ten alle tijden jouw IT-omgeving up to date, dan is de kans al een stuk groter dat jij verzekerd bent van veiligheid en bescherming tegen aanvallen. Dit kun je zelf regelen, maar je kan ook een extern bedrijf inhuren. Dit laatste heeft als voordeel dat zij ook continu bezig zijn met het bijblijven als het gaat om cyber security.

Maak er een totaal van

Vaak wordt er gezien dat een organisatie alle losse onderdelen van de IT-omgeving apart beveiligen. Zo wordt er aandacht besteed aan antivirusprogramma’s, e-mailscanners, ga zo maar door. Maar het totaal hier ontbreekt. Door al deze losse onderdelen apart van elkaar te beveiligen, kan het zijn dat er een bedreiging toch nog binnenglipt zonder dat je dit zal merken. Door het allemaal met elkaar te verbinden, heb je dit probleem niet meer. Schakel een bedreiging overal uit zodra hij op één locatie is gevonden, en los het probleem op zodat het probleem zich nergens anders voort kan zetten.

Gebruik de middelen juist

Gebruik de middelen juist

Vaak wordt er gelooft dat, wanneer je gebruik maakt van platforms online, zij de Cloud security voor jou regelen. Deels is dit natuurlijk ook waar. Platforms als deze hebben vaan geïntegreerde beveiliging en de kans op aanvallen is relatief klein. Toch moet er niet gedacht worden dat deze beveiliging voldoende bescherming biedt. Volledige beveiliging krijg je door zowel de Cloud provider als de gebruiker aan security te laten werken. Deels is het als gebruiker dus jouw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de platforms waar jij (met jouw organisatie) gebruik van maakt, optimaal en volledig beschermd zijn. Laat het niet afhangen van de provider, maar kom zelf ook in actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here