Home Lifestyle Het vinden van een goede verkoopmakelaar: 3 aandachtspunten

Het vinden van een goede verkoopmakelaar: 3 aandachtspunten

700
DELEN
Het vinden van een goede verkoopmakelaar 3 aandachtspunten

Je woning in de verkoop zetten? Dan ga je een spannende tijd tegemoet. Zal de woning (snel) verkopen? En voor de vraagprijs? Het inschakelen van een goede makelaar kan de verkoop van je woning bespoedigen en enkele zorgen wegnemen. En dat scheelt! Maar dan rest de vraag: hoe vind je een goede verkoopmakelaar? Let dan onder meer op de volgende punten:

Ga bij verschillende verkoopmakelaars langs

Op één paard wedden? Ook wat betreft een verkoopmakelaar is dit niet de beste keuze. Er zijn tal van makelaars met verschillende (voor)waarden. Ga niet meteen voor de eerste de beste, maar hoor er een aantal aan. Naast de voorwaarden en het kostenplaatje, is een persoonlijke klik ook belangrijk. Na een aantal makelaars gesproken te hebben, kun je makkelijker een keuze maken.

Bekijk het kostenplaatje per verkoopmakelaar

Bekijk het kostenplaatje per verkoopmakelaar

We stipten het al kort even aan, maar ook het kostenplaatje is belangrijk in je keuze voor een verkoopmakelaar. Een makelaar brengt kosten in rekening voor zijn werkzaamheden en die verschillen per makelaar. Vraag altijd naar de courtagekosten: het percentage van de verkoopsom dat naar de makelaar gaat. Als een verkoopmakelaar is aangesloten bij een branchevereniging (bijv. VBO, VastgoedPRO en NVM), dan zal deze de standaardvoorwaarden gebruiken om de hoogte van de courtage te bepalen. Is de makelaar niet aangesloten bij een branchevereniging? Dan mag de makelaar zelf de hoogte van de courtage bepalen. Vraag ook naar de opstartkosten en zorg ervoor dat, als je in zee gaat met de desbetreffende makelaar, je de kosten altijd op papier laat zetten.

Kies voor een verkoopmakelaar in de regio

Iedere gemeente, wijk en straat is anders. Een makelaar die bekend is met de regio waar jouw huis staat, kan je huis wellicht beter/sneller verkopen. De makelaar kent de huizenmarkt in de regio – immers verschilt die per gebied, weet wat een goede prijs is voor jouw woning en staat in nauw contact met potentiële kopers. Ben jij woonachtig in Zaandam? Dan is een makelaar in Zaandam of makelaar in Zaandijk bijvoorbeeld een goede keuze. 

Let dus goed op op bovenstaande punten als je een makelaar in de arm wilt nemen. Een goede makelaar is het halve werk. Wij wensen je veel succes met de verkoop van je woning! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here