Home Tech Het verschil tussen Dual sim en eSIM

Het verschil tussen Dual sim en eSIM

1126
DELEN
Het verschil tussen Dual sim en eSIM

De term Dual sim zal u inmiddels denk ik niet meer onbekend in de oren klinken. Het bestaat al enige tijd. Bij Dual sim zitten er twee simkaarten in uw smartphone. Dat wil zeggen dat u twee telefoonnummers tegelijkertijd kan beheren. Gemakkelijker dan met een privé en een zakelijke telefoon op pad te gaan. Nieuwer is de term eSIM en ook hier kunt u twee verschillende nummers beheren. Toch zijn er een paar verschillen.

Het grote verschil

Het echte grote verschil is dat u bij Dual sim twee plastic simkaarten in uw smartphone moet plaatsen. Wanneer u de telefoon aanzet bent u direct bereikbaar op beide telefoonnummers en bij veel telefoons is het inmiddels ook mogelijk om gemakkelijk te switchen of bijvoorbeeld het zakelijke nummer af te zetten tijdens het weekend. Wanneer u eSIM gebruikt zit er slechts 1 plastic simkaart in uw smartphone. De andere is standaard ingebouwd en activeert u vanuit een app. Bij eSIM heeft u dus het gemak van Dual sim en toch gebruikt u slechts één plastic simkaart. Er is inmiddels een ruime keuze aan smartphones die Dual sim ondersteunen.

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartphone?

eSIM is voorlopig alleen nog maar te gebruiken op de nieuwere en duurdere smartphones maar er wordt in een snel tempo gewerkt om steeds meer telefoons eSIM klaar te maken. Als we enkele jaren verder zijn zullen er waarschijnlijk weinig plastic simkaarten meer te vinden zijn. Dat heeft het voordeel dat u nooit meer hoeft te priegelen om dat kleine kaartje uit uw smartphone te halen en dat u uw simkaart ook niet kunt kwijtraken. Er zijn een paar providers die eSIM ondersteunen waaronder Simyo. Klanten die al een simkaart met abonnement hebben van Simyo kunnen die gratis omruilen voor een eSIM abonnement indien hun telefoon dat ondersteunt.

Iets meer over eSIM

E-SIM is dus een ingebouwde en programmeerbare simkaart die u steeds opnieuw kunt gebruiken. Ook wanneer u zou switchen van provider hoeft u geen nieuwe simkaart meer te hebben. U switcht eenvoudig via de ingebouwde app en maakt zo uw eSIM bruikbaar bij een andere provider. eSIM staat voor Embedded Universal Integraded Circuit Card. Doordat de simkaart standaard is ingebouwd is het mogelijk om dunnere smartphones te produceren.

eSIM prepaid of abonnement

Zelf uw Sim Only samenstellen bij Simyo is eenvoudig. Kies de bundel die het beste bij u past en betaal nooit meer teveel voor zaken die u niet gebruikt. U kunt kiezen uit bundels van 1 tot maar liefst 15 GB per maand. Heeft u toch liever een prepaid abonnement dan is dat ook mogelijk. Er zijn prepaid kaarten vanaf € 7,50 tot € 35,00 te bestellen. Nummerbehoud is mogelijk na afronding van de bestelling.

Gemakkelijk in het buitenland

Zowel eSIM als Dual Sim zijn super handig voor gebruik in het buitenland. Wanneer u een plaatselijke simkaart aanschaft belt u zonder hoge kosten naar vrienden en familie in Nederland tegen lokaal tarief. Kies wat het beste bij u past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here