Home Marketing Het oprichten van een bedrijf was nog nooit zo gemakkelijk

Het oprichten van een bedrijf was nog nooit zo gemakkelijk

967
DELEN
Oprichten bedrijf

Het oprichten van een bedrijf wordt steeds gemakkelijker. Webwinkels, sieradenhandeltjes, telefoonreparateurs iedereen kent wel zo iemand die een eigen bedrijf heeft. Sterker nog, millenials hebben een sterke drang om te ondernemen, maar het ontbreekt hen vaak aan geld. Het komt dus goed uit dat er steeds meer mogelijkheden bij komen om sneller en goedkoper een bedrijf op zetten.

De markt speelt hier al mondjesmaat op in, zo maakt PostNL het mogelijk om je webshop – die je overigens gemakkelijk gemaakt hebt met WordPress, Wix of SiteRubix – te verbinden aan de pakketdienst. Het enige wat jij hoeft te doen is een rekeningnummer aanleveren waar ze bedragen mogen afschrijven en bovendien op stortten. Het enige wat nog ontbreekt in dit proces is het juridische gedeelte.

Legaltech bedrijven waren er al langer; bedrijven waar je snel en gemakkelijk contracten kan opstellen en uitprinten om bijvoorbeeld personeel aan te nemen of om een bedrijf over te nemen. Blijkbaar is de juridische wereld dermate bureaucratisch dat er nog niet iemand gekomen is met een paraplu-model. Ligo komt als nieuwkomer binnen legaltech, als eerste over de streep met een ‘paraplu-model’ waarbij starters, maar ook ervaren ondernemers terecht kunnen voor al hun juridische zaken.

Wellicht heb je ondertussen al Gegoogeld hoe jij ook zo’n webshop kan oprichten waarbij je een directe connectie hebt met PostNL en ben je nu weer hier teruggekomen om te lezen hoe je je inschrijft bij de KvK. Dit is precies waar Ligo je mee kan helpen. Het enige wat je hoeft te doen is een online vragenlijst in vullen, zonder daarvoor specifieke kennis voor nodig te hebben. Vervolgens ga je langs de notaris om een paar krabbeltjes te zetten en je notaris handelt het verder af. Kom je er toch niet uit? Dan is er altijd nog telefonische hulp vanuit Ligo.

In een wereld waar alles steeds sneller kan en moet, zullen bedrijven zichzelf ook steeds weer opnieuw moeten uitvinden. Daarbij blijft de dienstverlenende industrie vaak achter op de maakindustrie. Waarbij Ligo, voor de juridische dienstverleningen dan, een grote stap heeft gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here