Home Tips Het energieverbruik van jouw bedrijf

Het energieverbruik van jouw bedrijf

367
DELEN
Het energieverbruik van jouw bedrijf

Je hebt een eigen bedrijf en dat betekent dat je met een hoop verschillende dingen te maken krijgt. Je verkoopt jouw producten en/of diensten, maar daarnaast doe je ook een hoop op de achtergrond. Zo heb je hoogstwaarschijnlijk een werkplek waar je de werkzaamheden uitvoert met een team. Afhankelijk van de grootte van het team en de hoeveelheid spullen die jullie nodig hebben, kunnen de kosten voor energie best hoog oplopen. Lees hier hoe je deze kunt verminderen en hoe je om moet gaan met stroom!

Tips

Allereerst is het belangrijk om kleine stapjes te ondernemen die het energieverbruik doen verminderen. Dit voorkomt dat je al snel te veel geld uitgeeft aan energiebesparende alternatieven. Het helpt bijvoorbeeld om het sluipverbruik zo veel mogelijk tegen te gaan. Dit sluipverbruik lijkt onschuldig, maar het is een echte energievreter en dit zul je aan het eind van het jaar merken bij de eindafrekening. Zorg er dus voor dat jouw medewerkers de apparaten uitschakelen die ze niet gebruiken. Dus als de pauze begint moet de computer niet in de slaapstand achter gelaten worden, maar volledig afgesloten. Daarnaast is het belangrijk om je bewust te worden van het verbruik. Bij jouw energieleverancier kun je vragen of er een app beschikbaar is die jou meer inzicht kan geven in de hoeveelheid stroom en gas die je verbruikt. Als je een slimme meter hebt, kan deze in de app laten zien wat je op een dag hebt verbruikt. Er zijn ook steeds meer meters die per kwartier meten, waardoor je makkelijker kunt achterhalen op welk moment van de dag de meeste energie wordt verbruikt. Erg handig, toch?

Tips

Jouw bedrijf en personeel beschermen

Op een dag wordt er veel energie verbruikt binnen jouw bedrijf. Helaas zitten hier wel een aantal gevaren aan. Soms is de hoeveelheid stroom zo groot dat er sprake kan zijn van overbelasting of kortsluiting. Een installatieautomaat kan gelukkig eventuele schade voorkomen doordat dit een beveiligingssysteem is die de draden beschermt. Het brengt daarnaast een ander voordeel met zich mee. Je kunt hiermee namelijk eventuele risico’s op tijd opsporen en zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, mocht de elektrische bedrading overbelast zijn. Zorg er daarnaast voor dat oude apparaten goed gecontroleerd worden. Vaak is het zo dat deze apparaten namelijk een beschadigde kabel hebben.

Als bedrijf verbruik je veel. Met deze tips kun je jouw energieverbruik verminderen en je kunt jouw bedrijf en collega’s beschermen tegen de gevaren van stroom. Zoek je nog andere producten die daar handig voor zijn, zoals een schakelkast? Kijk dan op de site van Van Egmond!