Home Tips Het dakterras van je kantoor inrichten? Dit zijn goede tips

Het dakterras van je kantoor inrichten? Dit zijn goede tips

191
DELEN
Het dakterras van je kantoor inrichten Dit zijn goede tips

Wil je voor je kantoor een dakterras realiseren? Dat heeft meerdere voordelen. Zo kun je samen met je collega’s tijd in de buitenlucht spenderen in de pauzes, tijdens brainstormsessies of tijdens de vrijdagmiddagborrels. Bovendien is buitenlucht goed voor de gezondheid, waardoor zowel jijzelf als je collega’s er profijt van hebben. Wil je een heerlijk dakterras creëren, dan is het wel goed om te weten hoe je dat het beste aanpakt. Wij zetten hieronder wat tips op een rij voor de inrichting.

Kies voor kunstgras

Ga je het dakterras inrichten, dan is het goed om na te denken over de ondergrond. Je kunt daarbij denken aan betegeling, kunstgras of bijvoorbeeld een combinatie daarvan. Kunstgras als ondergrond heeft diverse voordelen, waardoor het zeker de moeite waard is om te overwegen. Ten opzichte van echt gras is kunstgras zeer onderhoudsarm. Je hoeft niet te maaien, bemesten en te besproeien. Zo bespaar je niet alleen op water, maar ook op CO2. Met kunstgras op je dakterras ben je dus ook bezig met het verduurzamen van je kantoor.

Kunstgras is tegenwoordig haast niet meer van echt te onderscheiden. Je tovert jouw dakterras hiermee om tot een levendige, groene omgeving en geniet het hele jaar door van een strakke grasmat. Daarnaast is het bestand tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Je kunt kunstgras op het hele dakterras laten aanleggen, maar het is uiteraard ook mogelijk om verschillende ondergronden te combineren.

Maak het veilig

Wil je dat je medewerkers zorgeloos tijd op het dakterras kunnen doorbrengen? Dan is het bij de inrichting ook belangrijk om te letten op de veiligheid. Hoe veiliger het is, hoe kleiner de kans op vervelende ongelukjes. Om voor een veilig dakterras te zorgen, is een stevige constructie een must. Zorg daarom dat je daar van tevoren uitgebreid over hebt nagedacht en daar de juiste hulp voor inschakelt. Dakrandbeveiliging is daarnaast nog een goede optie om de veiligheid van jezelf en je werknemers te waarborgen.

Weersbestendige meubelen

Een dakterras is natuurlijk niet compleet zonder een aantal tuinmeubelen. Denk van tevoren daarom na over waar je het dakterras allemaal voor wilt gebruiken. Wil je het een plek maken waar medewerkers kunnen lunchen en borrelen, of zie je het ook zitten om als het mooi weer is buiten te vergaderen? Op basis van wat je voor ogen hebt, kun je bepalen welk meubilair daarbij past. Denk bijvoorbeeld aan picknicktafels, stoelen, bureaus, banken, hangstoelen, hangmatten en ga zo maar door.

Houd er wel rekening mee dat je kiest voor weersbestendige meubelen. Dat zijn meubelen die tegen allerlei weersomstandigheden bestand zijn. Als dat niet het geval is, loop je snel schade op en is het binnen no time weer aan vervanging toe. Houd daar dus zeker rekening mee wanneer je je zoektocht naar meubels begint.

Maak het gezellig

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, begint je dakterras al steeds meer vorm te krijgen. Wat dan nog ontbreekt, is de gezelligheid. Maak van je terras echt een plek waar mensen graag komen. Dat doe je door bijvoorbeeld beplanting toe te voegen, zodat het gelijk meer sfeer krijgt. Ook accessoires toevoegen is vaak een goede manier om je terras levendiger te maken. Denk bij leuke accessoires bijvoorbeeld aan verlichting, schilderijen, sculpturen, een buitenkleed en tuinkussens.

Met deze tips hierboven ben je al een eind op weg met het inrichten van je dakterras. Probeer er echt een uitnodigende, sfeervolle plek van te maken, zodat je werknemers het fijn vinden om er tijd te spenderen.