Home Automotive Het belang van professionele autofotografie

Het belang van professionele autofotografie

1482
DELEN
Het belang van professionele autofotografie

Je hebt vast en zeker wel eens een auto gekocht bij een garage, misschien dat je fysiek naar de auto’s bent gaan kijken maar de kans is groot dat je via het internet opzoek bent gegaan. Je hebt immers veel tweedehands autosites zoals Autoscout24.nl en Autotrack.nl, veel garages beschikken tegenwoordig ook over goed ingerichte websites waarop ze hun occasions aanbieden. Het hebben van kwalitatieve foto’s is hierbij erg belangrijk, een eerste indruk is namelijk van groot belang en dat geldt hierbij ook zeker.

Verschuiving van offline naar online verkoop

Wanneer je vroeger een nieuwe auto wilde kopen, moest je altijd naar een merkgarage of een gewone autogarage gaan om zelf de auto’s te bekijken. We hebben de laatste twee decennia echter een gigantische verandering meegemaakt, er gaat tegenwoordig steeds meer online. Voor het kopen en verkopen van auto’s is dit niet anders, hierdoor wordt het investeren in online autopresentatie mogelijkheden steeds belangrijker. Om deze reden maken garages steeds vaker gebruik van een autostudio.

Veelgemaakte fouten bij het fotograferen van auto’s

Goede en kwalitatieve foto’s maken is lastig, hiervoor heb je immers de juiste materialen en kennis nodig. Je kan niet zomaar een camera oppakken en verwachten dat je prachtige foto’s kunt maken, professionele fotografen hebben hele opleidingen, cursussen en trainingen gevolgd om dit te kunnen. De kans is zeer groot dat eigenaren en de andere medewerkers van garages niet over deze kennis beschikken, er worden dus ook veel fouten gemaakt bij het fotograferen van de auto’s. Voornamelijk de volgende:

  • Het maken van foto’s met een hele onrustige achtergrond en/of een verkeerde belichting.
  • Minder aantrekkelijke foto’s maken door ongunstige weersomstandigheden
  • Het maken van fotoseries die niet consistent zijn op gebied van scherpte en plaatsing.
Professionele autostudio

Een professionele autostudio

Steeds meer garages maken gebruik van een professionele autostudio, waarmee ze kwalitatieve en consistente fotoseries kunnen maken van al hun auto’s. Je kunt een professionele autostudio kopen bij Rotoview Studios, hierbij krijg je de beschikking over een draaiplateau om de auto’s perfect te positioneren, een rustige achtergrond, goede belichting, de juiste camera’s, bijbehorende software en een training voor al je medewerkers. Voor grote autodealers is de snelheid, het automatisch fotograferen en direct uploaden van zeer groot belang. Dergelijke autobedrijven moeten wel tientallen tot honderden auto’s per week fotograferen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here