Home Blogs Het belang van beeldschermbrillen

Het belang van beeldschermbrillen

1987
DELEN
Belang van beeldschermbrillen

We brengen meer en meer tijd door achter een pc. Maar is dat nu wel zo goed voor je ogen? En wat is dan het belang van een speciale beeldschermbril? Want er zijn steeds meer mensen die last hebben van hun ogen na een dag lang met de computer werken. Of ze zijn oververmoeid of hebben hoofdpijn. Om dat te voorkomen zijn er beeldschermbrillen

Achter de computer

Als je ogen achteruit gaan, geldt vaak dat het beeld dichtbij niet meer scherp te zien is. Er moet worden gelezen met een leesbril om de letters nog goed te kunnen zien. De afstand van je ogen naar je boek is tussen de 20 en 40 cm. Maar als je achter de computer zit staat het beeldscherm als snel meer dan 60 cm bij je vandaan. Met een leesbril op zal je vaak dicht op het scherm zitten om de juiste focus te hebben. Of je zit steeds zonder leesbril te turen om te kunnen lezen wat er staat. Als je langdurig naar het scherm zit te turen krijg je daar vroeg of laat last van. En door de ontwikkelingen op het gebied van online werken, neemt het langdurig computerwerk alleen maar toe. Met als gevolg oververmoeidheid met bijbehorende gevolgen. En pijn aan de ogen of hoofdpijn na een dag werken.

Beeldschermbril

Een beeldschermbril is een bril die wordt aangepast aan de afstand die jij hebt van bijvoorbeeld het beeldscherm. Je kunt kiezen voor een beeldschermbril die bedoeld is voor een bril speciaal voor korte afstanden. Dit geeft meer rust in het kijken naar je monitor maar je moet hem niet gebruiken voor andere taken. Er is ook een beeldschermbril die wat meer universeel is. Al je bijvoorbeeld veel van je werkplek opstaat om andere dingen te doen. Deze bril is geschikt voor goed zicht met verschillende tussenafstanden. Er wordt ook vanuit de wet- en regelgeving al gesproken over het langdurig werken met de computer. Ook over de functionaliteit en noodzaak van het gebruik van een beeldschermbril wordt geschreven.

Effecten

Als je een beeldschermbril gebruikt zal je ervaren dat je na een dag werken beter in je vel zit. Want last van je ogen, hoofdpijn of oververmoeidheid, is niet prettig als je ‘s avonds thuiskomt. Als je dan vervolgens thuis ook nog eens achter de pc kruipt dan versterkt dit alleen maar de klachten. Een beeldschermbril zorgt ervoor dat je, ondanks een lange dag werken, fitter bent en nog openstaat om andere dingen te doen. Dit bevordert niet alleen je productiviteit maar ook de kwaliteit van je leven.

Met een beeldschermbril voorkom je het verslechteren van je zicht. Het is belangrijk dat je bij jezelf weet of je wel of niet een beeldschermbril moet aanschaffen. Als je dagelijks meer dan 4 uur achter een beeldscherm zit en je een gerelateerde klacht hebt, is een beeldschermbril niet mee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here