Home Tech Heeft een VPN gebruiken op een vertrouwd netwerk wel zin?

Heeft een VPN gebruiken op een vertrouwd netwerk wel zin?

697
DELEN
Heeft-een-VPN-gebruiken-op-een-vertrouwd-netwerk-wel-zin

Sommige internetgebruikers vragen zich af of VPN gebruiken op een vertrouwd netwerk wel zin heeft. Er zitten in het netwerk immers alleen maar personen die je kent of waarvan je weet dat ze er thuishoren. In dat geval hoef je dus ook niet bang te zijn dat je geraakt kunt worden, toch? Dit is echter niet helemaal het geval. Om het vertrouwde netwerk te betreden, heb je namelijk altijd eerst ook een open verbinding met internet nodig. Alle gebruikers zorgen zo indirect voor openingen waar kwaadwillende personen door naar binnen kunnen.

Zorgen voor bescherming

Om dit te voorkomen heeft een VPN gebruiken op een vertrouwd netwerk dus wel zin. Je maakt dan verbinding met het netwerk via de versleutelde VPN-tunnel. Dat betekent dus dat jij niet te raken en te volgen bent door mensen met kwade wil. In plaats daarvan kan je gewoon zonder zorgen online gaan. Daarmee bescherm je niet alleen jezelf, maar ook bescherm je de andere gebruikers van het vertrouwde netwerk voor een deel. Er kunnen immers geen criminelen via jou in het netwerk binnendringen. Dit is dus voor iedereen van belang te noemen. Bovendien kan je het ook omdraaien.

Hoe vertrouwd is het netwerk?

Hoe-vertrouwd-is-het-netwerk

Een VPN gebruiken op een vertrouwd netwerk heeft ook zin wanneer je het van binnenuit bekijkt. Hoe vertrouwd is dit netwerk namelijk? Weet je precies wie wie is in dit netwerk? Weet je ook zeker dat de andere gebruikers geen openingen laten voor internetcriminelen om binnen te dringen? Al dit soort vragen maken natuurlijk al direct duidelijk dat het altijd het slimst is om gewoon zelf voor de juiste mate van bescherming te kiezen. Op die manier ben je in ieder geval echt zeker dat jij en jouw gegevens goed beschermd zijn. Ook in het netwerk.

Op zoek naar de beste VPN ? Dan is NordVPN een goede optie. Lees hier een NordVPN review .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here