Home Online Marketing Heb je een eigen webshop? Met deze vier tips genereer en behoud...

Heb je een eigen webshop? Met deze vier tips genereer en behoud je bezoekers

1779
DELEN
Heb je een eigen webshop Met deze vier tips genereer en behoud je bezoekers

Als je een eigen webshop hebt, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen producten bij jou kopen. Het verkopen van producten via jouw webshop begint bij het genereren van bezoekers. Het genereren van bezoekers is een lastige taak. Daarnaast is het ook lastig om ervoor te zorgen dat de bezoekers jouw webshop pas verlaten wanneer zij een aankoop hebben gedaan. Wij geven je daarom vijf tips die jouw helpen om bezoekers te genereren en te behouden. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Bezoekers genereren

Zoekmachineoptimalisatie

Door middel van zoekmachineoptimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, zorg jij ervoor dat jouw webshop beter vindbaar wordt. Zoekmachine optimalisatie zorgt er namelijk voor dat jouw website hoger scoort binnen de organische zoekresultaten van Google. Wanneer jij bijvoorbeeld op de eerste pagina van de zoekmachine terecht komt, is de kans veel groter dan mensen jouw website bezoeken dan wanneer je op de tweede pagina staat. Zoekmachineoptimalisatie is dus een goed middel om het aantal bezoekers van jouw webshop te verhogen.

Social media

Tegenwoordig kun je bijna nergens beter je publiek bereiken dan via social media. Door actief te zijn op social media zorg je ervoor dat meer mensen bekend worden met jouw bedrijf. Plaats content over jouw producten op verschillende socialmediakanalen om mensen naar jouw webshop te leiden. Het is belangrijk om de content af te stemmen op de doelgroep die je wilt bereiken. Houd er wel rekening mee dat je niet actief hoeft te zijn op elk kanaal. Het is juist efficiënt om je te focussen op ongeveer twee socialmediakanalen waar jouw doelgroep actief is.

Social media

Bezoekers behouden

Design van jouw webshop

Het is belangrijk dat jouw webshop gebruiksvriendelijk is; dit begint bij het design. Wanneer je geen gebruiksvriendelijke webshop hebt, is de kans groot dat bezoekers jouw webshop snel verlaten. Het is daarom belangrijk dat de webshop zowel op de desktop als op een mobiele telefoon goed werkt. Maak elke pagina op jouw webshop zo overzichtelijk mogelijk. Denk daarom goed na over verschillende onderdelen van jouw webshop, zoals de menuweergaven, het kleurgebruik en de afbeeldingen. Daarnaast is het belangrijk dat elke pagina voorzien is van de juiste informatie. Vertel alle informatie die een bezoeker nodig heeft, maar houd het zo kort mogelijk.

Navigatiestructuur

Een goede navigatiestructuur mag zeker niet ontbreken bij jouw webshop. Wanneer bezoekers niet snel kunnen vinden waar zij naar op zoek zijn, is de kans groot dat ze de webshop zullen verlaten. Zorg daarom voor een overzichtelijke menu-indeling en plaats een zoekbalk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here