Home Blogs Handige tips om je WordPress website eenvoudig te vertalen

Handige tips om je WordPress website eenvoudig te vertalen

1881
DELEN
Wordpress website vertalen

Het vertalen van een WordPress website kan op meerdere manieren worden gedaan. Alle content kan worden gekopieerd en neergelegd worden bij een traditioneel vertaalbureau, maar het is ook mogelijk om een vertaler toegang tot het CMS te geven. Dit zijn vaak tijdrovende vertaalprocessen. Een snellere manier is om gebruik te maken van een cloudservice, zoals die van Fairlingo vertaalbureau. Hieronder vind je nog 5 handige tips om je WordPress website eenvoudig te vertalen.

  1. De woorden tellen voor een offerte

Om een goede offerte te kunnen krijgen is het nodig om het aantal woorden te weten. Er zijn maar bijzonder weinig mensen die echt goed kunnen inschatten hoeveel woorden een website bevat zonder hier een programma voor te gebruiken of handmatig te tellen. Je kunt woorden tellen via XML sitemap voor een snelle indicatie van het aantal woorden op de website. Bij Fairlingo is het mogelijk om het woorden tellen direct te laten doen bij de offerteaanvraag.

  1. Controleer de kwaliteit van je website

Het is belangrijk dat je website in de moedertaal goed in elkaar zit om zeker te zijn dat ook de vertaling uitstekend is. Wanneer de content op je WordPress website niet helemaal in orde is, dan kun je niet verwachten dat de vertaling wel perfect is. Loop alle content op je website eens na en zorg ervoor dat deze de gewenste kwaliteit bezit voordat je deze ter vertaling aanbiedt. Uiteraard moet je website zoekmachinevriendelijk zijn.

  1. Loop de navigatie na

Een goede navigatie is een absolute must voor websites tegenwoordig. Als de navigatie niet in orde is, dan kost dit je gegarandeerd online bezoekers. Als jij ook bezoekers uit andere landen aan wilt trekken, dan moet je er dus ook voor zorgen dat zij kunnen rekenen op een goede structuur. Check de navigatie eens en werk deze bij als het nodig is. Hierna kun je de WordPress website aanbieden voor vertaling in de gewenste taal of talen.

  1. Kies voor een WP multilingual plugin

Het is goed om alvast op zoek te gaan naar een goede WP multilingual plugin. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om voor iedere nieuwe taal ook een nieuw CMS te gebruiken. Het nadeel hiervan is wel dat je dan op iedere variant apart in moet loggen. Dit is niet alleen omslachtig, maar ook onoverzichtelijk. Het maakt het beheer er niet echt makkelijker op. Daarom kun je er beter met een goede WP plugin voor zorgen dat één website door de gebruiker op meerdere talen kan worden gezet.

  1. Laat je website in de cloud vertalen

Het is aan te raden om je website in de cloud te laten vertalen. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Op de eerste plaats zal het vertaalproces in de cloud veel efficiënter verlopen dan een proces bij een traditioneel vertaalbureau. Een ander belangrijk voordeel is wel dat je in de cloud live mee kunt kijken in het vertaalproces van jouw WordPress website. In de cloud gaat alles sneller, makkelijker en voordeliger. Dit betekent dat het een slimme zet is om te kiezen voor een websitevertaling in de cloud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here