Home Blogs Groot pand verlichten. Wat is de meest duurzame optie?

Groot pand verlichten. Wat is de meest duurzame optie?

1541
DELEN
Groot pand verlichten

Het is vandaag de dag een hot item: duurzaamheid. Als bedrijf wil je zowel voor je energiekosten als voor je imago graag een beetje duurzaam zijn. En één van die facetten waarop je je bedrijf duurzaam kan maken, is op het gebied van verlichting. Maar welke verlichting kun je het beste kiezen als je met een groot bedrijfspand te maken hebt? Wij zetten wat opties voor je op een rij:

LED-panelen

Een veelgekozen optie voor het verlichten van bijvoorbeeld grote magazijnen op juist kantoorpanden, is LED-panelen. Die zijn energiezuinig, zorgen voor een rustig, gelijkmatig verdeeld licht en zijn zeer eenvoudig in onderhoud. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ouderwetse TL-lampen kun je LED-panelen bij gebreken ineens vervangen. Een LED-paneel is namelijk armatuur en lichtbron inéén.

LED high bay

Een grote showroom in een autobedrijf? Een bouwmarkt? Of een sporthal? Dan is High Bay verlichting een goede optie om voor héél veel lichtopbrengst te zorgen. High Bay verlichting was enkele jaren geleden een populair alternatief voor ouderwetse gasontladingslampen, maar tegenwoordig is vooral voor de LED-variant van High Bay verlichting veel verkrijgbaar. Zoals we weten van LED zorgt die voor minder warmteafgifte en een lager energieverbruik.

TL-verlichting (ook in LED)

Ook helemaal van nu: TL-verlichting, maar dan de LED-variant. Ideaal voor opslagruimten, magazijnen of middelgrote tot grote kantoorpanden. Absoluut ideaal aan LED TL-lampen is dat ze vaak zonder moeilijke aanpassingen te plaatsten zijn in de armaturen van normale TL-lampen. Je hebt er dus geen extra werk en kosten aan om je oude TL lampen door LED TL lampen te vervangen. En toch heb je vanaf het moment van vervangen meteen minder energieverbruik.

Bovenstaande opties iets voor jou, om je bedrijf te verduurzamen en je energieverbruik omlaag te brengen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here