Home Online Marketing Google Ads trends voor 2021

Google Ads trends voor 2021

1330
DELEN
Google Ads trends voor 2021

Om als bedrijf zichtbaar te zijn, zijn advertenties anno 2021 erg belangrijk. Waar dat vroeger vooral offline plaatsvond, denk aan de bushokjes of kranten, gebeurt dat nu online. De online advertenties vliegen je om de oren. Een voorbeeld daarvan is Google, waar veel advertenties zichtbaar zijn. Deze Google Ads zorgen voor veel verkeer naar je website. Als Ads specialist of online marketeer ben je hier wellicht bekend mee, en weet je dat Google regelmatig met updates komt, waar je op in moet spelen om zichtbaar te blijven. In dit artikel vertellen we je drie trends van 2021, waar jij als Ads specialist of ondernemer op wil inspelen. 

Meer automatisering in Google Ads

In 2021 zal er nog meer geautomatiseerd worden in Google Ads. En dit maakt het adverteren nog makkelijker dan het nu is. De aanbevelingen die Google je geeft, worden nu zo geautomatiseerd dat ze in de toekomst meer kliks of conversies kunnen opleveren. Wat wel een nadeel is, is dat Google Ads minder transparant wordt dan dat het nu is. Op sommige gebieden heb je daarom als ondernemer geen invloed meer. 

Smart shopping

Smart shopping

De advertentiesoort Smart Shopping bestaat al, maar wordt dit jaar nog populairder. Ook hier zal automatisering hoogstwaarschijnlijk gaan plaatsvinden, waardoor jouw product automatisch te zien zal zijn op YouTube, Gmail, Display Advertising en Shopping Ads in de SERP. 

Doel-POAS als nieuwe biedstrategie

Er wordt al lang over gespeculeerd, maar de kans is groot dat er in 2021 een nieuwe biedstrategie zal komen: Doel-POAS (Profit On Ad Spend). Anders dan wat we gewend zijn zal deze gericht zijn op profit in plaats van rendement (ROAS). Doel-POAS zal je veel meer inzicht geven in hoeveel een advertentie je concreet zal opleveren. 

Met welke nieuwe Google Ads strategie ga jij aan de slag? Door je hier op tijd over in te lezen, kun jij meeliften op het succes van deze nieuwe trends. En daarmee meer winst draaien op je advertenties. Succes! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here