Home Blogs Goedkoper printen: 5 handige tips

Goedkoper printen: 5 handige tips

1431
DELEN
goedkoper printen

Sinds de uitvinding van het papier is dit eeuwenlang het belangrijkste medium geweest. De uitdrukking ‘papier is geduldig’ is een begrip als het gaat om informatie uitwisseling. Immers liggen gegevens vast als zij op papier staan en worden bewaard. In de moderne tijd kwamen er computers voor het efficiënt verwerken van informatie. Om de informatie over te dragen wordt de printer gebruikt. Goedkoper printen kan voor een grote besparing leiden, hierbij vijf handige tips.

1. Goedkoper printen

Als je goedkoper wilt printen, dan is de eerste logische stap om te bedenken of je daadwerkelijk moet printen. Een e-mail waaruit je gegevens wilt halen om in een ander venster in te voeren, hoeft niet perse geprint te worden. Je kunt de gegevens ook kopiëren of je beeldscherm opsplitsen in twee vensters. Als printen een automatisme is geworden is het goed om voortaan eerst na te denken voordat je print. Je zult merken dat veel printjes niet perse nodig zijn.

2. Manier van printen

De manier van printen kan ook leiden tot goedkoper printen. Probeer zoveel mogelijk dubbelzijdig te printen. Dit scheelt behoorlijk in de hoeveelheid papier dat nodig is. Een andere bezuiniging is het verwijderen van handtekeningen onderaan e-mails voordat je gaat printen. Voor archivering worden soms complete e-mailconversaties uitgeprint waarbij meer dan de helft van de inkt opgaat aan handtekeningen.

3. Lettertype en kleur aanpassen

Goedkoper printen kan ook door zo min mogelijk in kleur te printen. Gekleurde inkt is veel duurder, en door het mengen van kleuren is de printer langer bezig. En als jij daar op moet wachten kost het nog eens geld. Denk ook aan lettertypes die minder inkt gebruiken. In Microsoft Office kun je het standaard lettertype eenvoudig veranderen. Als je dit met al je collega’s doet kun je met zijn allen voor een enorme inktbesparing zorgen.

4. Goedkopere inkt

Of je nu een inkjet- of een laserprinter gebruikt, de inkt is altijd een kostenpost. Originele inktpatronen van de printerleverancier zijn duur. Je kunt ook printerinkt kopen bij inktleveranciers die hervulbare cartridges verkopen. Of cartridges waar niet steeds de printkop wordt vervangen. Deze zijn veel goedkoper dan de cartridges die de fabriek voorschrijft en in de praktijk voldoen deze prima. Vaak wordt er gedacht dat de levensduur van de printer korter wordt. Als dit al zo is, dan is dat niet eens erg als de inkt de helft goedkoper is. Die besparing is voldoende om eerder een nieuwe printer aan te schaffen.

5. Kies de juiste printer

Wil je efficiënt werken? Dan zorg je dat je onnodige stappen overslaat. De tijd die je aan een taak besteed moet in feite constant bijdragen aan het resultaat of doel van je werk. Dus wachten bij de printer tot hij klaar is, is niet efficiënt. Vervang daarom een printer die te langzaam is. Daarnaast zijn er moderne en duurzame printers te verkrijgen die ook nog eens besparen op de energiekosten. Wil je goedkoper printen? Maak dan de overweging om een verouderde printer te vervangen voor een duurzame en snelle printer.

Goedkoper printen doe je vooral door minder en anders te gaan printen. Daarnaast kun je volop besparen op de inkt. Door ook nog eens te investeren in een energiezuinige printer kun je jaarlijks geld overhouden voor andere zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here