Home Tips Goedkoop pakketten versturen: 5 tips

Goedkoop pakketten versturen: 5 tips

1211
DELEN
Goedkoop pakketten versturen: 5 tips

Of je er nu voor kiest om volledig gratis verzending aan te bieden aan je klanten of (een deel van) de verzendkosten doorberekend: door goedkoop pakketten te versturen hou jij onderaan de streep meer over. Ben jij benieuwd wat je kunt doen om de winstmarge intact te houden? Met deze 5 tips verstuur je jouw pakketten voortaan voor een lagere prijs.

Stevig onderhandelen

Vervoerders hanteren een prijs schema dat gebaseerd is op volume. Je profiteert dus van een lager tarief als je meer pakketten verzendt. Ook de wat kleinere webshops hebben onderhandelingskracht bij de vervoerders. Vergelijk de verschillende vervoerders zodat je zeker weet dat je kiest voor goedkoop pakket versturen.

Samenwerken met andere webwinkel

De kosten per pakket worden lager naarmate je meer pakketten per maand gaat versturen. Zit er weinig groei in het aantal orders dat je binnenkrijgt? Dan is het wellicht een idee om de krachten te bundelen met andere webshops. Door gezamenlijk verzendcapaciteit in te kopen, kom je mogelijk in aanmerking voor lagere tarieven. Vanuit één account kunnen jullie zo samen profiteren van een lager tarief.

Verzenden naar afhaalpunt

Vervoerders leveren vaak goedkoper bij een afhaalpunt, omdat hier meerdere pakketten worden geleverd. Dit kan een interessante optie zijn. De levertijd van verzending naar een afhaalpunt hangt af van de vervoerder, maar geef je klant in ieder geval deze optie zodat hij of zij zelf kan beslissen. Biedt verzending naar een afhaalpunt bijvoorbeeld gratis aan of geef hier een euro korting op.

Kleine pakketjes

Kleine pakketjes

Door jouw producten zo klein mogelijk te verpakken, betaal je minder verzendkosten. Zeker als je iets kunt versturen in een envelop in plaats van in een doos, als brievenbuspakje, scheelt het flink. Dit is ook een stuk beter voor het milieu. Een bijkomend voordeel is dat jouw klant niet thuis hoeft te blijven om de bestelling in ontvangst te nemen. Als dit geen optie is valt het alsnog aan te raden om te kiezen voor een goed passende doos.

Verpakkingsmateriaal groot inkopen

Vaak krijg je een aantrekkelijke bulkkorting als je jouw verpakkingsmateriaal groot inkoopt. Bestel bijvoorbeeld voor een half jaar vooruit in plaats van iedere maand. Verpak jouw producten altijd correct om schade te voorkomen. Zelfs als je een verzekering hebt afgesloten krijg je de waarde niet vergoed als het pakket onzorgvuldig is verpakt.

Hergebruiken van verpakkingsmateriaal

Ontvang jij zelf veel pakketjes? Dan is het een goed idee om dit materiaal, zoals dozen en opvulmateriaal, te hergebruiken. Zeker als kleine webshop kan je de kosten goed drukken. Daarbij doe je het milieu een groot plezier en ben jij duurzaam bezig als je verpakkingsmateriaal een tweede leven geeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here