Home Lifestyle Goede koffie beïnvloedt prestaties van medewerkers

Goede koffie beïnvloedt prestaties van medewerkers

487
DELEN
Goede koffie beïnvloedt prestaties van medewerkers

Wanneer er op kantoor goede koffie wordt aangeboden nemen de prestaties van medewerkers toe. Bijna driekwart van de werknemers drinkt koffie op de werkvloer. Je kunt wel stellen dat het aardig onmisbaar is geworden. De helft van de medewerkers geeft aan betere werkprestaties te kunnen leveren wanneer zij goede koffie kunnen drinken. Een kleine meerderheid zegt zelfs niet zonder koffie te kunnen werken.

Verbetering van werkprestaties en doorzettingsvermogen

Goede koffie beïnvloedt niet alleen de werkprestaties, maar ook het doorzettingsvermogen. Je kunt gerust stellen dat goede koffie een belangrijke factor is voor medewerkers. Prestaties worden positief beïnvloed door koffie omdat het je alert houdt. Van nature bevat koffie cafeïne, dat stimulerend werkt op de alertheid, concentratie en vervolgens dus de prestaties. Ook zorgt het voor extra energie en verdrijft het de vermoeidheid.

Het voorkomt vermoeidheid

Naast dat koffie je bij de les houdt en daardoor bijdraagt aan betere prestaties, houdt het je ook fit. Medewerkers op kantoor zitten vaak urenlang achter hun bureau en computerscherm, waardoor de vermoeidheid snel intreedt. Dit kan worden voorkomen door het af en toe halen van koffie. Hierdoor wordt er niet de hele dag stilgezeten, maar door het halen van koffie blijven medewerkers in beweging. Deze kleine afleiding van het werk geeft vaak genoeg energie om met een frisse blik weer verder te kunnen. Daarnaast is koffie halen ook erg sociaal. Het tegenkomen van collega’s stimuleert het humeur, omdat er toch vaak even een praatje wordt gemaakt. Dit is ook een boost om weer even verder te kunnen.

Cappuccino, espresso en latte macchiato

De kwaliteit van de koffie is belangrijk, maar ook de keuze voor het soort koffie. Hoe meer varianten koffie er zijn, hoe meer keuze de medewerkers hebben en hoe tevredener ze zijn. Voor het bieden van goede koffie is een goede koffiemachine nodig. De keuze valt veelal op een professionele koffiemachine waar versgemalen bonenkoffie uit komt.

Koffieleveranciers

Koffieleveranciers

Er zijn veel verschillende aanbieders als je op zoek gaat naar een koffieleverancier. Kies je om een koffiemachine te kopen of om een koffiemachine leasen? Je kunt zelfs volledig ontzorgd worden. Neem bijvoorbeeld de zakelijke koffie van Care for Coffee. Zij zorgen voor kwalitatieve koffie, geen investeringskosten en doen onderhoud aan de machine zodat je als ondernemer volledig wordt ontzorgd!

Minder goede koffie heeft negatief effect

Goede koffie is simpelweg lekker. Minder goede koffie wordt minder vaak gedronken en werkt ook niet positief op het humeur. Met koffie van een lagere kwaliteit wordt minder snel de alertheid, de concentratie en de prestaties gestimuleerd. Dit geeft nogmaals aan hoe belangrijk goede koffie is en hoe onmisbaar het kan zijn. Er zijn simpelweg veel voordelen aan goede koffie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here