Home Tips Goede bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

Goede bureaustoel kopen? Hier moet je op letten!

364
DELEN
Goede bureaustoel kopen Hier moet je op letten!

Of je nu een thuiskantoor hebt, een eigen kantoor met personeel hebt of allebei: een goede bureaustoel is van groot belang om te hebben. Vooral als je lange dagen maakt, is het belangrijk om hiervoor te zorgen. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat je een betere houding aan kunt nemen, waardoor het werken makkelijker wordt. Bovendien kun je hierdoor lichamelijke klachten voorkomen. Maar waar moet je op letten als je een goede bureaustoel wilt kopen? Lees snel verder, wij zetten het hieronder voor je op een rijtje.

Te personaliseren

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bureaustoel, is het belangrijk om te kijken naar of de bureaustoel die je op het oog hebt te personaliseren is. Wat we hiermee bedoelen? Dat de stoel aan te passen is naar jouw wensen en lichaamsmaten. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de stoel verstelbaar is in hoogte. De zithoogte moet verstelbaar zijn in hoogte, zodat je jouw benen altijd in een hoek van 90 graden kunt hebben wanneer je aan je bureau zit. Naast de hoogte is het ook belangrijk dat de armsteunen verstelbaar zijn. Op deze manier kun je jouw armen voldoende steun geven, waardoor het minder belastend is voor je schouders en nek. Ook de lendensteun is een belangrijk onderdeel om op te letten. Dit zorgt ervoor dat jouw rug goed wordt ondersteund. Het is daarom ook fijn dat een rugleuning aan te passen is, zodat je geen last krijgt van rugklachten.

Geschikt om klachten te verminderen of te voorkomen

Als je lange dagen werkt en continu aan je bureau zit, kan het zo zijn dat je op een gegeven moment last krijgt van lichamelijke klachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugklachten. Dit moet je echter absoluut zien te voorkomen. Het is dus verstandig om op zoek te gaan naar een stoel die geschikt is om klachten te verminderen of te voorkomen. Of je nu al klachten hebt of vervelende klachten wilt voorkomen: een ergonomische bureaustoel tegen rugklachten is een aanrader.

Deze ergonomische bureaustoel zorgt er niet alleen maar voor dat rugklachten kunnen worden verminderd of worden voorkomen, het heeft nog meer voordelen om voor zo’n stoel te kiezen. Met behulp van deze stoel ben je namelijk actief in beweging tijdens het zitten. Dit is mogelijk dankzij de zitting, die meedraait met de bewegingen van je lichaam. Op deze manier blijf je ongemerkt de hele dag actief in beweging en je rug- en buikspieren worden hierdoor verstevigd. Zo houd je jezelf lekker fit en gezond en kun je bovendien jouw werkzaamheden goed uitvoeren. Zo’n ergonomische stoel tegen rugklachten is een lange termijn investering in een toekomst zonder pijn, waardoor het absoluut het overwegen waard is.

Kies voor kwaliteit

Kies voor kwaliteit

Een goede bureaustoel nodig? Dan is het goed om hierin te investeren. Een bureaustoel is enorm belangrijk. Niet alleen om goed te kunnen werken, maar ook om vervelende lichamelijke klachten te voorkomen. Daarom is het verstandig om te kiezen voor kwaliteit. Ga dus niet voor de meest goedkope bureaustoel, want goedkoop is vaak duurkoop. Dat je een bureaustoel van een hoge kwaliteit koopt is dus van belang. Hierbij wordt aangeraden om te kiezen voor een stoel met een mechaniek van staal, aangezien deze stoelen vaak lang mee gaan. Als je op zoek bent naar een goede kwaliteit stoel en een lange termijn investering, kijk dan zeker eens bij Spinalis.

De garantie checken

Bij het kopen van een bureaustoel krijg je vaak garantie en dit is fijn. Hoe lang deze garantie is, kan variëren. Het is in ieder geval altijd goed om dit even te checken voordat je daadwerkelijk een aankoop doet, zodat je weet wat je kunt verwachten. Vraag ook of je de mogelijkheid hebt om de stoel even thuis of op kantoor te proberen, om te kijken of je er tevreden mee bent. Sowieso is het testen van een bureaustoel zeer verstandig om te doen. Je merkt namelijk pas nadat je hier lang op zit of je er echt tevreden mee bent of niet.

Naar de wieltjes kijken

Waar je ook zeker even naar kunt kijken als je een bureaustoel wilt kopen, zijn de wieltjes. Mocht je de stoel graag op een harde vloer willen zetten, dan is het verstandig om te kiezen voor zachte wieltjes. Dit geldt ook andersom. Wil je de stoel plaatsen op een zachte vloer? Dan kunnen harde wieltjes juist beter zijn. Onthoud ook dat de beste bureaustoel vijf zwenkwielen heeft, dus kijk goed of de stoel die jij op het oog hebt hierover beschikt.

Deze bovenstaande dingen zijn goed om in je achterhoofd te houden als je een nieuwe bureaustoel nodig hebt. Het is een belangrijke investering, dus doe hier vooral even research naar. Dan is de kans groter dat je straks een goede aankoop doet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here