Home Tips Gietvloer op kantoor: dit zijn de voordelen

Gietvloer op kantoor: dit zijn de voordelen

630
DELEN
Gietvloer op kantoor: dit zijn de voordelen

Gietvloeren zijn de ideale basis voor een modern interieur. Het wordt steeds vaker toegepast in woningen, maar ook veel gebruikt in kantoorruimtes. De eigenschappen van de vloersoort dragen namelijk bij aan een aangename werkomgeving. Lees meer over de verschillende voordelen van een gietvloer in het onderstaande artikel.

Wat is een gietvloer precies?

Zoals de naam al aangeeft, is een gietvloer een vloer die bovenop een dragende vloer wordt gegoten. Hierdoor ontstaat er een strak en naadloos geheel. De vloersoort is gemaakt van kunststof zoals polyurethaan (PU) of epoxy (EP). Met name de PU gietvloeren zijn erg geschikt voor gebruik op kantoor.

1. Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Het kunststof materiaal is vochtbestendig en vuilafstotend. Omdat de vloer daarnaast helemaal naadloos is, kan stof en vuil zich niet ophopen. Dit maakt een gietvloer erg onderhoudsvriendelijk. Met slechts een beetje lauwwarm water krijg je de vloer al hygiënisch schoon. Stof en haar kun je gemakkelijk verwijderen met een stofzuiger met een zacht opzetstuk.

2. Geluiddempende werking

Niets is zo vervelend als echo- en loopgeluiden tijdens het werken. Het aanleggen van een gietvloer kan deze problemen voorkomen. Het materiaal is namelijk licht elastisch en hierdoor geluiddempend. Dit is ook erg fijn in grote vergaderzalen of de ontvangstruimte van het kantoor.

3. Duurzame investering

Duurzame investering

Gietvloeren met een sterke topcoating zijn goed bestand tegen slijtage. Zelfs bij intensief gebruik gaat de vloer jaren mee. Is het na verloop van tijd toch toe aan een opfrisser? Laat dan een grondige schoonmaakbehandeling uitvoeren door een specialist of laat de toplaag vervangen. Het is niet nodig om de gehele vloer te vernieuwen. Dit maakt het een duurzame vloerkeuze voor een kantoorpand.

4. Geschikt voor vloerverwarming

Met vloerverwarming kun je het kantoor efficiënt en gelijkmatig verwarmen. Het goede nieuws is dat gietvloeren perfect samengaan met vloerverwarming. De vloersoort kan de warmte goed geleiden en een ruimte snel opwarmen.

5. Strak en ruimtelijk resultaat

Een naadloze gietvloer laat ieder kantoor een stuk groter lijken. Dit komt door het strakke uiterlijk. Daarnaast creëert het rust en eenheid. Je kunt de vloer mooi doortrekken in de gangen, entree en zelfs de kantine. Door de onderhoudsvriendelijke eigenschap is het toepasbaar in iedere ruimte.

6. Verkrijgbaar in diverse kleuren

Tot slot zijn gietvloeren aan te passen op elke interieurstijl. Dit komt door de ruime kleurkeuze. De gietvloeren van G-vloeren zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in iedere gewenste RAL kleur. Door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen zijn de vloeren bovendien kleurvast.