Home Lifestyle Gezond zitten doe je zo

Gezond zitten doe je zo

653
DELEN
Gezond zitten doe je zo

Het merendeel van de Nederlanders zit verkeerd. Als je een verkeerde zithouding hebt, ondersteunt je bureaustoel de natuurlijke S-vorm van je wervelkolom niet. Waar dit in eerste instantie prettig aan kan voelen omdat de spieren rust krijgen, heeft een verkeerde zithouding op den duur veel negatieve gevolgen. Dit kan vervelende klachten veroorzaken, van rugklachten en ademhalingsmoeilijkheden tot zenuwafknelling en moeite met opstaan.

Het is dus verstandig om aandacht te besteden aan een gezonde zithouding.

Goed kantoormeubilair

Gezond zitten begint bij een ergonomische bureaustoel. Dit type stoel stimuleert een gezonde zithouding en gaat zo onbewust slechte houdingen tegen. Je zit goed door je knieën in 90 graden gebogen te hebben, met je billen goed achter in de stoel, de schouders ontspannen en je rug recht. Met een zit sta bureau voorkom je dat je de hele dag zit, wat funest is voor je gezondheid.

Afwisselen van houding

Jij weet nu wat een gezonde zithouding is, maar het is voor de meeste mensen niet mogelijk om de hele (werk)dag in de optimale houding te zitten. Probeer allereerst een balans te vinden tussen zitten en staan. Idealiter zit je de helft van de tijd en loop je de rest van de tijd rond of werk je staand. Verder mag je echt wel even voorovergebogen zitten of naar achteren leunen tegen de rugleuning van je bureaustoel, zolang je ervoor zorgt dat je het grootste gedeelte van de tijd een gezonde houding aanneemt.

Bij de ene taak past een bepaalde zithouding beter dan bij de andere. Loop bijvoorbeeld een rondje als je gaat bellen of leun achterover in je stoel. Je kunt prima staand overleggen, terwijl lezen en typen zowel zittend als staand kan.

Beste zithouding is persoonlijk

Beste zithouding is persoonlijk

Iedereen heeft een eigen manier van zitten en elke zithouding is dan ook uniek. De beste zithouding is om deze reden ook net wat anders voor iedereen. Dit heeft te maken met je persoonlijke voorkeuren, maar ook je lichamelijke eigenschappen, Lengte, gewicht of lichamelijke klachten die je hebt: het heeft allemaal invloed op de manier waarop jij het liefst zit.

Arbo gecertificeerde bureaustoelen

Heb je korte benen en is je stoel te groot? Dan ga je vanzelf op de punt van de stoel zitten en neem je geen goede zithouding aan. Ergonomische-bureaustoel.nl maakt het makkelijk om goed meubilair te vinden wat jou persoonlijk ondersteunt in de best mogelijke zithouding. Er zijn bureaustoelen die voldoen aan diverse normen, waaronder de NPR 1813 en NEN-EN 1335. Met een arbo gecertificeerde bureaustoel ben je verzekerd van kwaliteit en ondersteuning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here