Home Blogs Geniet van de opening van je bedrijfspand

Geniet van de opening van je bedrijfspand

875
DELEN
Geniet van de opening van je bedrijfspand

De gemiddelde ondernemer zal het niet vaak in zijn carrière meemaken: de opening van een nieuw bedrijfspand. Dat is een feestelijk gebeuren maar ook een mooie gelegenheid om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Hierbij is het dan wel verstandig om van tevoren een goed plan te maken. Het is tenslotte de bedoeling om jouw doelgroep te bereiken en die is nu eenmaal anders voor een modewinkel in vergelijking met een boekhandel. Kies daarom zorgvuldig welke feestelijke activiteiten je organiseert en zorg dat er vooraf voldoende publiciteit is. Een paar tips vind je hieronder.

1. Besteed aandacht aan de media

Nieuws is nieuws en dat geldt ook voor de opening van een nieuw bedrijfspand. Neem contact op met plaatselijke media als daar jouw doelgroep is of anders landelijk. Vaak is er wel interesse om vooraf of over de opening berichten te plaatsen als jij het interessant genoeg maakt. Vergeet zeker de social media niet. Een goed geplaatste tekst zal erg snel worden verspreid.

2. Zorg voor de aanwezigheid van een bekende Nederlander

Mocht er een hoogwaardigheidsbekleder zijn die jouw pand opent, dan is dat nog niet altijd een publiekstrekker. Tenslotte kennen veel stedelingen de burgermeester nauwelijks van gezicht, laat staan een wethouder. Daarentegen zijn er beslist vele bekende Nederlanders die wel publiekstrekkers zijn onder jouw potentiële klanten. Neem gewoon eens contact op met het management van een dergelijke ster en kijk wat er geregeld kan worden.

3. Leg de rode loper maar uit

Een rode loper is een symbool dat niet aan kracht zal verliezen. Het zorgt ervoor dat de gasten zich bijzonder voelen en de toeschouwers nieuwsgierig worden. Wist je dat er allerlei rode lopers te verkrijgen zijn, ook eentje die precies bij jouw opening past? Kijk maar eens bij rodelopers.com voor de diverse opties en verbaas je over de mogelijkheden.

4. Koppel een actie aan de opening

Als je een winkelpand opent is het niet zo moeilijk om een actie te koppelen aan de opening van je nieuwe pand. Zorg dat het spectaculair oogt en kies voor diverse kleine acties en een grote knaller. Op die manier zorg je voor meer tevreden prospects. Ben je een dienstverlener dan is dit het juiste moment om relatiegeschenken uit te delen zodat je meer bekendheid krijgt. Als je bestaande klanten hebt, doe dan zeker wat extra voor die groep omdat zij immers zorgen voor jouw boterham.

5. Niets overtreft een vuurwerkshow als slot van het feest

Mensen willen nu eenmaal graag verwonderd worden en dat lukt met vuurwerk altijd weer. Kies een professioneel bedrijf dat ervaring heeft met dit soort werk. Een mooi vuurwerk heeft natuurlijk een spectaculair onderdeel met de naam of het logo van jouw bedrijf. Indien het vuurwerk plaatsvindt in de buurt van een woonwijk, vergeet dan niet om de bewoners tijdig te informeren en wellicht te verrassen met een presentje. Zo bereik je meteen weer een grote groep potentiële klanten en voorkom je irritaties.

Veel succes met de opening van jouw nieuwe pand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here