Home Lifestyle Geld verdienen met goud? Zo doe je dat

Geld verdienen met goud? Zo doe je dat

1000
DELEN
Geld verdienen met goud? Zo doe je dat

Heb je een verhaal gehoord over iemand die veel geld verdiend heeft met goud? Of heb je weleens gelezen over mensen die slapend rijk zijn geworden door dit edelmetaal? Dan heeft dit jouw interesse mogelijk gewekt. Wij kunnen ons voorstellen dat je hier benieuwd naar bent, want het is altijd makkelijk als je geld kunt verdienen zonder dat je hier veel voor hoeft te doen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk welke manieren er zijn om geld te verdienen met goud.

Beleggen in goud

Vroeger was het nog interessant om geld op jouw spaarrekening te zetten. De bank keerde aan het einde van het jaar namelijk rente uit over het bedrag dat op 31 december op jouw spaarrekening stond. Tegenwoordig gebeurt dit vrijwel niet meer. Sterker nog, je moet soms zelfs betalen voor spaargeld. Hierdoor zijn steeds meer mensen gaan beleggen. Overweeg je hier ook mee te beginnen? Dan denk je mogelijk al snel aan aandelen, opties of cryptomunten. Dit zijn inderdaad manieren om jouw geld te beleggen, maar je kunt ook goud kopen.

Waar de koers van aandelen, opties en cryptomunten flink kan schommelen, is de koers van goud juist redelijk stabiel. Dit edelmetaal heeft door de jaren heen namelijk bewezen waardevast te zijn. Zelfs in tijden van oorlog of een economische crisis blijft de waarde van goud nagenoeg gelijk. Denk overigens niet dat de koers helemaal niet stijgt, want dat is wel degelijk het geval. De laatste jaren is de goudprijs bijvoorbeeld behoorlijk gestegen. Dit komt vooral doordat er meer vraag is dan aanbod.

Beleggen in goud kan overigens op verschillende manieren. Je kunt je tot een handelaar richten om fysiek goud in te kopen, zoals gouden munten, gouden sieraden of een goudbaar. Besef je wel dat fysiek goud kop risico’s met zich meebrengt, want dit kan gestolen worden. Vind je dit geen prettig idee? Dan kun je er ook voor kiezen om aandelen in een goudbedrijf te kopen. Je komt dan niet in het bezit van goud, maar je kunt wel geld verdienen aan dit edelmetaal.

Goud verkopen

Goud verkopen

Wil je geld verdienen aan goud, maar ben je niet zo van het beleggen? Geen probleem, want er zijn nog andere manieren waarop je aan dit edelmetaal kunt verdienen. Wie in het bezit is van gouden munten, sieraden of baren, kan hier afstand van doen. Doordat de goudprijs de laatste tijd behoorlijk gestegen is, legt goud verkopen je geen windeieren.

Wie goud wil verkopen, kan zich het beste tot een goudexpert richten. Zo’n professional kan jouw goud taxeren. Laat je door hem een Krugerrand taxeren? Dan kan hij je binnen de kortste keren vertellen wat deze gouden munt waard is. Als de expert interesse heeft, brengt hij na de taxatie een bod uit. Hierdoor kun je hem direct jouw Krugerrand verkopen. Jij kunt deze gouden munt ook aan een juwelier of particulier verkopen, maar je krijgt er dan vaak geen eerlijke prijs voor. Bovendien kan het enige tijd duren voordat je jouw geld krijgt en dat is bij een goudexpert niet het geval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here