Home Financieel Geld lenen als ZZP’er anno 2020

Geld lenen als ZZP’er anno 2020

757
DELEN
Geld lenen als ZZP'er anno 2020

Wil je een nieuwe auto of caravan kopen, of bijvoorbeeld een grote woning- of tuinverbouwing laten uitvoeren? Maar heb je niet voldoende spaargeld voor een dergelijke grote aankoop of investering? Dan kun je hiervoor een lening afsluiten. Ook als ZZP’er. Hoewel veel banken en andere kredietverstrekkers zich standaard richten op particulieren met een vast salaris, zijn er namelijk gelukkig ook steeds meer mogelijkheden om als ZZP’er voor particuliere doeleinden geld te kunnen lenen. Hieronder lees je er meer over.

Consumptieve kredieten voor ZZP’ers

ZZP’ers hebben het lange tijd niet gemakkelijk gehad als ze geld wilden lenen. Banken en andere kredietverstrekkers hebben namelijk lang vastgehouden aan het ouderwetse idee dat alleen mensen met een vast salaris een lening kunnen terugbetalen. In Nederland groeit echter al jarenlang het aantal zelfstandigen. En daarmee liepen kredietverstrekkers steeds meer potentiële klanten mis. Gelukkig bieden daarom intussen steeds meer kredietverstrekkers ook leningen voor zelfstandigen aan. Nu kredietverstrekkers erachter gekomen zijn dat er helemaal geen sprake is van een bijzonder groot financieel risico, wordt geld lenen voor zelfstandigen steeds gemakkelijker.

Ook ZZP’ers kunnen wel eens wat extra krediet nodig hebben om hun droom te laten uitkomen of een plan te realiseren. Een nieuwe auto voor privégebruik, een verbouwing aan de eigen woning of een grote reis maken? Bij Becam kun je als ZZP’er maximaal 75.000 euro lenen. Het is zonde om meer rente te betalen dan nodig, het leven is immers al duur genoeg. Daarom is het belangrijk bij het aanvragen van een krediet of lening altijd de rente en voorwaarden van diverse aanbieders te vergelijken. Becam werkt samen met een aantal gespecialiseerde kredietbanken. Zij hanteren de laagste rentes, zodat je zeker bent van de voordeligste lening in jouw geval.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet

Als je geld wil lenen als ZZP’er, kun je kiezen uit twee soorten consumptieve kredieten: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. De eerste is in veel gevallen de meest gunstige leenvorm. Je kunt je investering of aankoop direct financieren doordat je het bedrag in een keer op je rekening gestort krijgt. De maandelijkse aflossing, de looptijd en rente staan vast vanaf het moment dat je een persoonlijke lening afsluit. Dit biedt ZZP’ers veel zekerheid.

Ben je op zoek naar meer financiële vrijheid? Bijvoorbeeld omdat je nog niet weet wanneer je het geld precies nodig, en hoeveel? Bij een doorlopend krediet zijn de rente en looptijd variabel. Alleen het maandbedrag staat vast. Heb je bedragen afgelost, dan kun je deze later weer opnieuw opnemen.

Aanvullende voorwaarden bij leningen voor ZZP’ers

Kredietverstrekkers willen zo goed mogelijk een inschatting kunnen maken van het risico dat ze lopen bij het verstrekken van een lening. ZZP’ers hebben daarom te maken met enkele aanvullende voorwaarden als ze geld willen lenen. Ten eerste moet iemand minimaal drie jaar actief zijn als zelfstandige. Er moeten definitieve jaarverslagen verstrekt worden van de twee voorgaande volledige boekjaren. Daarnaast moet een voorlopig jaarverslag worden verstrekt over het lopende boekjaar. Ook wordt er altijd gevraagd naar een recent uittreksel van de KvK met de inschrijving van je onderneming. Tot slot is het belangrijk dat je onderneming een positief eigen vermogen beschikt.

Zoals je ziet zijn er enkele aanvullende voorwaarden als je als ZZP’er geld wil lenen. Geld lenen als ZZP’ers is echter zeker niet onmogelijk zoals veel mensen nog steeds denken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here