Home Financieel Geld lenen als ondernemer

Geld lenen als ondernemer

1470
DELEN
Geld lenen als ondernemer

Ben je ondernemer, en wil je geld lenen voor een privé-aankoop zoals een auto of een nieuwe badkamer? In het verleden kon dit nog wel eens problemen opleveren. Banken waren erg terughoudend met het verstrekken van leningen of kredieten aan ondernemers. Zij hebben in tegenstelling tot medewerkers in loondienst een inkomen dat kan fluctueren. Daarnaast zouden veel ondernemers geen financieel vangnet hebben in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. Gelukkig zijn de tijden veranderd en kunnen ook ondernemers nu geld lenen.

Geldverstrekkers hebben zich aangepast

De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren erg veranderd. Er zijn steeds minder mensen met een vast contract voor onbepaalde tijd. Werkgevers durven deze contracten vanwege de benodigde flexibiliteit niet snel meer aan te gaan. Het aantal ondernemers is daarentegen explosief gegroeid. Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan een miljoen ZZP’ers in ons land actief.

Geldverstrekkers begrepen dat het cruciaal was om zich aan te passen en in te spelen op de snel groeiende markt, indien ze nog financieringen wilden kunnen blijven verstrekken aan consumenten.

Hoewel er sprake is van een groter risico wegens het gebrek aan een vast inkomen, bleken ondernemers de afgelopen jaren steeds beter in staat hun financiële verplichtingen te voldoen.

Hierdoor kun je als ondernemer nu ook tegen steeds gunstiger voorwaarden geld lenen.

Voor welk soort lening kun je als ondernemer in aanmerking komen?

Ondernemer geld lenen

Wil je als ondernemer consumptief krediet krijgen, dan kun je in de meeste gevallen alleen een persoonlijke lening afsluiten. Hierbij staat de looptijd en de rente de gehele looptijd vast, en los je het geleende bedrag af door maandelijkse betalingen. Zo weet je precies wanneer je klaar bent met aflossen en kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor een verbouwing aan je woning? Dan is het goed om te weten dat het soms mogelijk is de rente van de lening af te trekken voor de inkomstenbelasting, net zoals bij een hypotheek.

Aan welke voorwaarden moet je aan voldoen als je geld wil lenen?

Iedere geldverstrekker hanteert eigen voorwaarden waaraan je moet voldoen als je als ondernemer geld wil lenen. Vaak geldt er een leeftijdsgrens, en moet je bijvoorbeeld minimaal 21 of 25 jaar oud zijn. Ook is het belangrijk dat je een positief eigen vermogen in je onderneming hebt. Daarnaast wordt vaak de voorwaarde gesteld dat je minimaal drie jaar actief moet zijn als ondernemer, en van de laatste drie jaar goedgekeurde jaarverslagen moet kunnen tonen. Zo wil de geldverstrekker een goede inschatting kunnen maken van het risico dat je eventueel niet meer zou kunnen voldoen aan je betalingsverplichtingen.

Meer lezen over geld lenen als ondernemer? Klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here