Home Industrie Galvaniseren van producten of halffabricaten

Galvaniseren van producten of halffabricaten

1384
DELEN
Galvaniseren van producten of halffabricaten

Als je als ondernemer een product produceert, wil je dat het product kwalitatief gezien goed is. Maar bepaalde materialen zoals koper of metaal kunnen roestvorming krijgen. En zonder de juiste behandeling van het product kan de roestvorming sneller optreden dan wenselijk is. Wil je dit voorkomen? Laat jouw product dan galvaniseren. Dit houdt het aanbrengen van een metallische deklaag in. Deze deklaag beschermt en/of optimaliseert jouw product of halffabricaat.

Dit houdt galvaniseren in

Fabrikanten van producten zijn meestal wel bekend met de term galvaniseren. Maar wat het begrip exact inhoudt, weet niet iedereen. Galvaniseren houdt kortgezegd het aanbrengen van een extra oppervlaktelaag op een product in. Deze laag wordt ook wel de metallische deklaag genoemd. Er zijn verschillende soorten deklagen mogelijk. Welke deklaag het meest geschikt is, hangt af van het materiaal van het product. De grondlaag kan gemaakt zijn van staal of koper. Maar ook messing of gietijzer behoren tot de mogelijke grondmaterialen die gegalvaniseerd kunnen worden. Het galvaniseren van producten is iets dat niet iedereen zomaar kan. Hier zijn specialistische kennis en professioneel materieel voor nodig. Dus wil je jouw producten laten galvaniseren? Laat dit stukje vakmanschap dan aan het galvaniseerbedrijf over.

Allerlei verschillende galvaniseermogelijkheden

Ieder product is anders. En dat vraagt om diverse galvaniseermogelijkheden! Er is veel mogelijk op het gebied van galvaniseren. Is jouw product gemaakt van koper of van aluminium? Dan is galvanisch verzilveren een mogelijke behandelmethode. Galvanisch vertinnen is eveneens mogelijk bij koperen en aluminium producten. Maar ook bij producten die zijn gemaakt van messing of staal, kan deze behandelmethode worden toegepast. Heeft jouw product een lastige vorm? En kan het product daardoor niet gegalvaniseerd worden? Dan is er nog de mogelijkheid tot chemisch vernikkelen. Dit is dan vaak de enige oppervlaktebehandeling mogelijkheid. Deze specifieke behandelmethode is zowel bij staal als bij aluminium mogelijk. Er is zo dus uiteindelijk toch voor elk product een oppervlaktebehandeling mogelijk.

Galvaniseren van diverse producten

Dat producten een professionele oppervlaktebehandeling kunnen krijgen is natuurlijk heel plezierig. Hierdoor kun jij jouw product of halffabricaat optimaliseren. Maar welke producten kun je eigenlijk laten galvaniseren? Allerlei verschillende soorten producten kunnen een oppervlaktebehandeling krijgen. In de elektrotechniek moet je onder andere denken aan connectoren en stroomgeleiders. In de automotive branche moet je denken aan trekhaken en schokdempers. En wat dacht je van de onderdelen van landbouwvoertuigen uit de landbouwsector? Maar ook raketonderdelen en pantservoertuigonderdelen voor defensie kunnen gegalvaniseerd worden. Je kunt dus echt met recht stellen dat je allerlei verschillende soorten producten kunt laten galvaniseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here