Home Blogs Ga voor een schoon kantoor: 5 tips

Ga voor een schoon kantoor: 5 tips

1494
DELEN
schoon kantoor tips

Het is erg fijn om in een schoon kantoor te werken. Je krijgt meer rust in je hoofd en je kunt je beter concentreren op je werk. Helaas is niet elk kantoor netjes schoon. Helaas is een rommelig kantoor niet alleen slecht voor jezelf. Zeker als er klanten op jouw kantoor komen, is het een heel slecht visitekaartje. Eigenlijk hoort jouw kantoor er altijd netjes genoeg uit te zien om klanten te kunnen ontvangen. Dit zijn 5 tips om te zorgen voor een mooi schoon kantoor.

1.         Regel een professioneel schoonmaakbedrijf

Zelf heb je natuurlijk geen tijd om telkens de hele schoonmaak te doen. Daarom is het goed om regelmatig een professioneel schoonmaakbedrijf langs te laten komen. Zij doen de karweitjes waar jij geen tijd voor hebt, zoals ramen lappen en de vloer dweilen. Je zult zelf de vaak terugkerende klusjes moeten doen, maar de grotere klussen worden zo snel voor je gedaan.

2. Maak duidelijke afspraken met collega’s

Werk je samen met collega’s? Dan is het vaak een kwestie van taken verdelen. Zo kun je bijvoorbeeld afspreken dat iedereen verantwoordelijk is voor een eigen klusje. Je kunt dan de betreffende persoon gemakkelijk aanspreken als hij zijn werk niet doet. Je kunt ook een rooster maken en vervelende taken rouleren. Zelfs als je een professioneel bedrijf hebt ingeschakeld, zal je zelf regelmatig de WC moeten poetsen en de vieze vaat wegwerken.

3. Zorg voor genoeg (mooie) prullenbakken

Als je geen prullenbak in de buurt hebt, verspreiden de propjes en verpakkingen zich al snel over je werkplaats. Om je kantoor schoon te maken is het belangrijk om genoeg prullenbakken neer te zetten. Bij voorkeur heeft elk bureau een eigen prullenbak. Ook een grote design prullenbak in de kantine doet wonderen.

4. Poets toetsenborden, beeldschermen en telefoons regelmatig

Uit onderzoek blijkt dat niet de wc, maar je apparatuur het smerigst is. Vooral toetsenborden en smartphones zijn een echte bron van bacteriën. Maar ook je beeldscherm is behoorlijk smerig (denk aan hoesten en niezen). Maak alles dus regelmatig even schoon – wel zo fris! Schoonmaakbedrijven mogen meestal niet aan de apparatuur komen en deze dus ook niet schoonmaken.

5. Zet vieze vaat meteen weg

Gebruik in de hele dag steeds hetzelfde koffiekopje zodat je niet meer vieze vaat maakt dan eigenlijk nodig is. Ruim de andere vieze vaat meteen weg, dus ook vieze (gebaks)bordjes. Door deze dingen meteen in de vaatwasser te zetten of af te wassen heb je minder werk en ziet het er veel netter uit in het kantoor.

Een schoon kantoor is een goed visitekaartje voor klanten. Bovendien is het ook voor jezelf en je werknemers / collega’s prettiger werken als je kantoor schoon en gezellig is. Je kunt heel wat doen om je kantoor netjes en schoon te houden, zonder dat je er veel werk van hebt. Uit onderzoek blijkt dat in een schoon kantoor minder ziekteverzuim is dan in een vies kantoor. Het is dus erg belangrijk om het kantoor schoon te houden. En met deze 5 tips, gaat dat vast wel lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here