Home Geen categorie FNV Bondgenoten keert zich tegen fusie

FNV Bondgenoten keert zich tegen fusie

1881
DELEN

De ondernemingsraad van FNV Bondgenoten is naar de Ondernemingskamer gegaan met de vraag het fusiebesluit van zijn directie terug te draaien. FNV Bondgenoten keert zich hiermee tegen de fusie met de verschillende FNV bonden, dit omdat de vakbond bang is voor veel banenverlies. FNV Bondgenoten is ook van mening dat `een gedegen financiële risico-analyse ontbreekt` en dat de `meerwaarde van de fusie voor Bondgenoten onduidelijk is`.

Ton Heerts, voorzitter van FNV, werkt al jaren aan deze fusie van `één ongedeelde FNV` die volgens hem moet zorgen voor een sterke positie in de polder. De fusie van deze verschillende bonden zou binnenkort al groen licht moeten krijgen. `Het aantal probleemhaarden is niet klein, en Heerts kan bezwaren van de or niet zomaar naast zich neerleggen`, aldus Ton Wilthagen, professor arbeidsmarkt van de Universiteit Tilburg.

Het is al langere tijd onrustig binnen de verschillende bonden. Zo is er angst dat de meer vermogende en invloedrijke FNV bonden door de fusie zelfstandigheid en inspraak zullen verliezen. Tevens willen bestuurders van bepaalde arbeidsregio` s en sectoren niet te veel invloed inleveren door het fuseren van de bonden.

Bron: https://fd.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here