Home Lifestyle Fietsen naar werk: redenen waarom jij dat moet doen

Fietsen naar werk: redenen waarom jij dat moet doen

1012
DELEN
Fietsen naar werk

Je hoort het wel vaker: fietsen is gezond. Toch neem jij waarschijnlijk wel vaker de auto naar werk dan de fiets. Want strak in het pak op de fiets springen klinkt toch minder aangenaam. Echter heeft fietsen naar werk toch een aantal voordelen waar jij misschien nog niet aan hebt gedacht.

Net zo fit als je collega’s

Regelmatig op de fiets stappen verhoogt je conditie. Daardoor zullen de zeven verdiepingen die je moet beklimmen omdat de lift stuk is, je makkelijker afgaan dan eerst. Zo kom jij niet uitgeput je belangrijke meeting binnen. Merk jij dat jouw kantoor langzaam wordt overgenomen door fittere, jongere collega’s dan jij? Leeftijd is maar een getal, zegt men weleens. Daarom zal jij het verschil tussen je jongere collega’s niet merken als jij regelmatig naar werk fietst. Misschien ben jij op een dag wel sneller op kantoor dan hun.

Welverdiende snack

Is het elke dag weer een strijd om de ongezonde snacks uit de kantine op kantoor te vermijden? Fietsen helpt je om de laatste kilootjes eraf te krijgen waardoor jij wel die lekkere frikandel uit de kantine kan nemen zonder schuldgevoel. Hoe langer je reis naar werk is hoe beter, want met slecht dagelijks 30 minuten fietsen met een tempo van 18 kilometer per uur verbrand je al 150 calorieën! Een snack nemen is dan meer dan verdiend.

Het is voordelig

Fietsen naar je werk

Het is geen geheim dat fietsen beter voor je portemonnee is dan elke andere manier van transport. De kaartjes die je moet kopen voor de trein of bus, of de benzine voor je auto zijn aan het einde van de week een stuk hoger dan je verwacht. Maar de kosten van een fiets zijn wel afhankelijk van het soort fiets die je hebt. Zo is het prijskaartje van een elektrische mountainbike van Stella ietwat duurder dan een normale fiets, maar zeker de moeite waard. Vooral als jouw fietsroute heuvelachtig is, zal de krachtige Bosch middenmotor jouw redder in nood zijn. Ook zul je comfortabeler fietsen dan ooit aangezien de elektrische mountainbike van Stella de allerbeste onderdelen en materialen bevat.

Fiets regelen via werk? Het kan!

Via de werkkostenregeling kan je werkgever een fiets voor jou aanschaffen, of een renteloze lening voor jou regelen, hoe fijn is dat! Een kilometervergoeding is ook nog mogelijk. Zo kan je jouw fietsreis makkelijk terugverdienen.

Geen excuses meer om niet op de fiets naar werk te gaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here