Home Lifestyle Fietsen naar je werk: 6 redenen waarom!

Fietsen naar je werk: 6 redenen waarom!

1669
DELEN
Fietsen naar je werk

Nederland staat echt bekend als fietsland. Of het nu gaat om een recreatieve tourrit of een kleine boodschap doen, in geen enkel ander land wordt er zoveel gefietst. De fiets wordt in Nederland zelfs veel gebruikt voor woon-werkverkeer. Om dit nog meer te promoten is het van 20 tot en met 24 mei 2019 weer tijd voor de ‘Fiets naar je werk week’. Maar wat zijn de voordelen van naar je werk fietsen eigenlijk?

Minder drukte op de weg

Veel mensen mopperen tegenwoordig over de drukte op de wegen. Niet heel erg veel mensen zijn zichzelf ervan bewust, dat ze zelf medeveroorzaker van het probleem zijn. Fiets daarom naar je werk, en rijd fluitend langs alle auto’s die voor de zoveelste kruising of het stoplicht staan te wachten. Door meer te fietsen, geef je meer ruimte op de weg aan de mensen voor wie een autorit echt niet anders kan.

Geen parkeerproblemen op je werk

Bij veel mensen waarschijnlijk een bekend probleem: zeker op bedrijventerreinen zijn er maar weinig parkeerplaatsen. Bij de opzet van bedrijventerreinen in het verleden is vaak rekening gehouden met een veel te groot aantal mensen dat gebruik zou maken van de fiets of het openbaar vervoer. Maar voor veel mensen is het lastig hun gedrag te veranderen. Ben jij ook iemand die zijn auto aan de rand van het bedrijventerrein moet parkeren en vervolgens nog een kwartier moet lopen naar kantoor? Pak dan de fiets, daarmee rijd je tot aan de deur!

Schonere lucht

Luchtvervuiling wordt een steeds belangrijker issue. Wil jij een steentje bijdragen aan een schonere lucht? Fietsen zorgt voor haast geen CO2-uitstoot (behalve die van jezelf). Zelfs van een elektrische fiets is de CO2-uitstoot tot wel 26 keer kleiner dan die van een auto.

Vaak kortere reistijd

Veel mensen moeten met de auto anderhalf tot wel twee keer zoveel kilometers afleggen om bij hun werk te komen, dan wanneer ze zouden fietsen. Woon en werk jij ook in stedelijk gebied? Omdat het verkeer zich ook nog eens langzaam voortbeweegt, kan het veel sneller zijn om te fietsen.

Goedkoper vervoer

Zelfs een goede fiets vraagt een veel kleinere investering dan een auto. Ook het onderhoud is veel goedkoper dan die bij een auto, en bovendien kost een fiets je geen brandstof. Maak jij ook al winst op je reiskosten?

Op je fiets naar werk

Goed voor je gezondheid

Als laatste reden om te fietsen naar je werk, willen we de voordelen voor je gezondheid benoemen. Mensen die meer fietsen hebben een betere weerstand en zijn minder vaak ziek, hebben een betere conditie en zijn fitter, en minder vaak last van overgewicht. Daarnaast geeft beweging ook een goed gevoel, en verkleint het de kans op stress en depressie.

Ben jij overgehaald om te gaan fietsen naar je werk? Een goed moment om hiermee te starten is tijdens de ‘Fiets naar je werk week’, maar ga er ook vooral daarna gewoon lekker mee door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here