Home Nieuws Familie Smees zet repenproducent vSI in de verkoop

Familie Smees zet repenproducent vSI in de verkoop

2227
DELEN

Het bedrijf vSI in Leerdam wordt verkocht. De familie Smees, eigenaar van de producent van sport- en afslankrepen, vraagt er 100 miljoen euro voor. Het verkoopproces wordt begeleid door de New Yorkse overnameadviseur Atlas Advisors, zo melden partijen in de financiële sector.

vSI, voluit vurense Snack Industrie, staat te boek als Europa`s grootste leverancier van gezondheidsrepen. `Onze orderinstroom laat een enorme groei zien`, meldt vSI-directeur Gerard Janssens, die het plan tot verkoop niet wil bevestigen of ontkennen. De familie Smees wil het bedrijf van de hand doen voor elfmaal het verwachte brutoresultaat (ebitda) in 2012 van 9 miljoen euro, een hoge inzet. Veel bedrijven krijgen door de eurocrisis momenteel een lagere waardering. De overnameprijzen staan onder druk en het aantal grote transacties daalt.

Het brutoresultaat van vSI zal naar eigen zeggen duidelijk hoger uitvallen dan de voorgaande twee jaar, toen de ebitda rond de 5 tot 6 miljoen euro lag. De omzet nam in 2011 met ruim 15% toe tot bijna 45 miljoen euro en zal dit jaar verder stijgen. Atlas Advisors is ingeschakeld om vooral interesse bij Amerikaanse branchegenoten te wekken. De VS heeft een sterk ontwikkelde markt voor gezondheidsrepen.

Bron: https://fd.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here