Home Financieel Factoring: is het wat voor jou als ondernemer?

Factoring: is het wat voor jou als ondernemer?

937
DELEN
Factoring uitbesteden

Als ondernemer krijg je soms te maken met wanbetalers. Soms kunnen debiteuren je factuur niet betalen, soms zijn ze simpelweg vergeetachtig of laks. Wat de reden ook is, als ondernemer is het heel vervelend als je je constant moet bezighouden met openstaande facturen. Je kunt je hierdoor minder goed focussen op je werk en bovendien beschik je over minder liquide middelen. En precies om deze reden is factoring in het leven geroepen!

Wat is factoring?

Factoring is een vorm van debiteurenfinanciering. Als ondernemer draag je je facturatie en daarmee je debiteurenrisico over aan een de factoringmaatschappij. Zij betalen de openstaande facturen direct voor je uit, in ruil voor een vergoeding. Zo hoef jij niet te wachten tot je debiteuren betalen en heb je direct liquide middelen tot je beschikking. 

Is factoring geschikt voor mij?

Factoring bedrijf

Of factoring geschikt is voor jouw bedrijf, hangt met name af van de eisen die de factoringmaatschappij stelt. Je dient allerlei documenten goed op orde te hebben als je in zee wilt gaan met een factoringmaatschappij. Denk hierbij aan de openstaande debiteuren- en crediteurenlijst, de cijfers van de afgelopen twee boekjaren, de tussentijdse cijfers van dit jaar, een liquiditeitsprognose, de ordertrail en een organogram van je bedrijf. En natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al je facturen in orde zijn. Al deze documenten bepalen hoe je ervoor staat en wat de voorwaarden voor factoring voor jou zouden zijn. 

Factoring is niet alleen geschikt voor mkb’s of grootbedrijven; er bestaat ook factoring zzp. Zo kun je als zzp’er in zee gaan met een factoringmaatschappij en hoef je je geen zorgen te maken over opdrachtgevers die niet betalen. Dankzij factoring zzp beschik je altijd over genoeg liquide middelen. 

Met welke factoringmaatschappij ga ik in zee?

Als je wilt bepalen met welke factoringmaatschappij je in zee wilt gaan, is het belangrijk om je aanvraag bij meerdere maatschappijen in te dienen. Zo vergroot je de kans dat je factoring-aanvraag geaccepteerd wordt én kom je erachter welke factoringmaatschappij het beste aansluit bij jouw wensen. 

Uiteraard kun je zelf op zoek gaan naar potentiële factoringmaatschappijen, maar om tijd en moeite te besparen zijn er organisaties die dit voor je uit handen kunnen nemen. Een organisatie als Factoring Vergelijken vergelijkt voor jou verschillende factoringmaatschappijen en vraagt vervolgens 2 tot 3 offertes aan bij partijen die het beste bij jouw bedrijf zouden passen. Dat scheelt een hoop!

Mocht je besluiten in zee te gaan met een factoringmaatschappij, dan wensen je veel succes met het vinden van de beste optie. Mocht het niet lukken, dan kun je altijd terecht bij de experts van Factoring Vergelijken. Zij helpen je graag verder!

1 REACTIE

  1. Heb met factoring een stuk meer kapitaal om handen om sneller door te groeien en heb ook direct een grote opdracht kunnen aannemen. De leveringscondities zouden zonder factoring een dusdanige aanslag op mijn cash flow zijn geweest, dat ik met gezond verstand niet het risico had kunnen nemen Ik zelf heb goede ervaringen opgedaan met http://www.factoring-offerte.nl. Ze werken met veel Nederlandse factoring partijen in Nederland samen, maar uiteindelijk hebben ze met 3 partijen gekoppeld die me een passend voorstel hebben gedaan. Een van die partijen heb ik gekozen, en ben tot dusver zeer tevreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here