Home Tips Enveloppen aanschaffen? Dit zijn de mogelijkheden!

Enveloppen aanschaffen? Dit zijn de mogelijkheden!

953
DELEN
Enveloppen aanschaffen

Als ondernemer en als bedrijf heb je van alles nodig om te kunnen draaien. Dat gaat van werkende computers en een goede internetverbinding tot pennen op kantoor en papier om op te printen. Voor de uitgaande post heb je ook altijd een voorraad enveloppen nodig. Dat klinkt niet als de meest spannende aankoop die je kunt doen, maar je kunt met de juiste envelop net dat beetje extra opvallen. Hoe? We leggen je voor wat er allemaal aan mogelijkheden zijn op het gebied van enveloppen.

Eerst natuurlijk het juiste formaat

Een basisfactor die natuurlijk moet kloppen bij het enveloppen bestellen is het juiste formaat. Dit is afhankelijk van wat je wilt opsturen. Een brief kan prima dubbelgevouwen in een kleinere envelop, maar een brochure moet vaak in een envelop op A4 formaat. Het is natuurlijk wel zo dat een grotere envelop meer opvalt, hoewel een kleine envelop weer een persoonlijker gevoel uitstraalt.

Kies een kleur

Iedereen gebruikt al witte enveloppen. Natuurlijk staat dit wel zakelijk, maar als jouw envelop wit is valt hij totaal niet op tussen de andere post. Daarom kun je ervoor kiezen om enveloppen te gebruiken die in een kleur uit jouw bedrijfslogo zijn. Zo val je wél meteen op. Kies hierbij natuurlijk niet donkerblauw; daar associëren mensen de Belastingdienst mee, en hoe noodzakelijk die ook zijn is dat niet een imago wat je geprojecteerd wilt hebben op jouw bedrijf.

Japanse sluiting

We weten niet veel beter dan dat je een envelop dicht vouwt, dicht likt of dicht plakt met behulp van een plakstrip. Maar waarom zou je binnen de geijkte wegen blijven als je ook iets bijzonders kunt doen? Een Japanse sluiting is zo’n bijzondere manier van sluiten waarmee jouw post opvalt. Deze sluit je met behulp van touwtje en twee op een knoop gelijkende onderdelen. Valt er zo’n brief bij je in de brievenbus, dan is dat iets waar je andere mensen over wilt vertellen: wat ik nu toch kreeg, heb jij dat wel eens gezien?

Folie

Is jouw brief een promotionele uiting? Stap dan eens helemaal van papier af en ga voor een luxe uitstraling. Je kunt enveloppen bestellen die van folie gemaakt zijn met een metallic finish in verschillende kleuren. Deze bestaan ook nog in een semi transparante uitvoering. Zo voelt jouw post aan als een cadeau! Maar let op: profileert jouw bedrijf zich nadrukkelijk als groen en duurzaam, dan is folie niet de beste keuze, omdat niet afbreekbaar is.

Envelop bedrukken

Enveloppen

Natuurlijk ga je waar het kan voor enveloppen waar jouw bedrijfslogo op gedrukt staat, zodat de ontvanger meteen kan zien dat deze post van jouw bedrijf komt. Dit staat uiteraard ook een stuk professioneler dan een ‘blanke’ envelop. Maar waarom zou je het bij een logo houden? Maak iets moois van je enveloppen. Laat een mooi design maken met een sterk beeld en/of een goede slogan. Zo maak je meteen reclame die ook gezien wordt door de postsorteerders, postbodes en iedereen de brief voorbij ziet komen.

Gekleurde enveloppen met luchtkussens

Wellicht heb je een webshop en verstuur je producten in enveloppen met luchtkussens, de zogenaamde bubbeltjesenvelop. Dit is traditioneel een envelop met een witte papieren buitenkant. Ook dat kan anders. Ten eerste is het mogelijk om ook bij deze enveloppen een venster te hebben. Daarnaast kan de papieren buitenkant ook in andere kleuren uitgevoerd worden. Verder is ook mogelijk om voor metallic buitenkant van folie te gaan. Deze laatste twee opties zorgen voor een luxere uitstraling, en voegen net dat beetje extra toe aan de levering van jouw producten aan je klanten.

Kartonnen enveloppen met retourstrip

Wil je je klanten tegemoet komen met een handige retouroptie, dan zijn kartonnen enveloppen met retourstrip een goede keuze. Deze hebben een gegolfde voering aan de binnenkant voor extra bescherming van de inhoud én een retoursluiting voor de klant, zodat deze bij retourneren dezelfde kartonnen envelop kan gebruiken. Jij sluit de envelop door de onderste strip te gebruiken, en bij een retourzending kan de klant de bovenste stripsluiting gebruiken.

A4 envelop met panoramavenster

Als variatie op een bedrukte A4-envelop, kun je ook voor een A4 envelop met een panoramavenster gaan. Dat is een venster dat op een kleine lijst na bijna even groot is als de envelop zelf. Zo kun je een zijde van inhoud laten doorschemeren aan de buitenkant. Dit is een leuke optie voor wanneer je brochures of ander promotioneel materiaal verstuurt. Zo komt jouw drukwerk nog eens extra tot zijn recht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here