Home Tips Efficiëntere bezorgroutes voor logistieke bedrijven

Efficiëntere bezorgroutes voor logistieke bedrijven

479
DELEN
Efficiëntere bezorgroutes voor logistieke bedrijven

Online winkelen is al een tijdje niet meer weg te denken uit onze samenleving. Pakketpost reist de hele wereld over. Sinds de coronamaatregelen is het online shoppen, noodgedwongen, alleen maar verder toegenomen. Postdiensten en logistieke bedrijven draaien overuren. Hoe zorg je er voor dat je met de toenemende vraag, toch je bezorgtijd kort houdt? Route optimalisatie kan je hierbij helpen.  

Snelle bezorging

Even snel een online aankoop doen en hopen dat het pakketje de volgende dag al bezorgd wordt. Klanten weten dat dit mogelijk is, maar hebben minder inzicht in het logistieke proces achter hun bestelling. Als bedrijf wil je natuurlijk graag dat jouw klant zo snel mogelijk zijn of haar aankoop ontvangt. Een efficiënte en overzichtelijke werkwijze aanhouden is daarbij essentieel. De weg naar route optimalisatie begint dan ook bij het boekhoudsysteem van je bedrijf.

Boekhoudsysteem gekoppeld aan route optimalisatie software

Tegenwoordig zijn er boekhoudpakketten die het handmatig invoeren van orders in je routeplanner overbodig maken. Deze boekhoudsystemen automatiseren deze taak. Dit scheelt allereerst veel tijd. Daarnaast voorkom je menselijke fouten. Je efficiënte boekhoudpakket kun je koppelen aan speciale route optimalisatie software. Alle opdrachten worden getoond in de routeplanner, terwijl je zelf aangeeft hoeveel bezorgwagens je wilt inzetten. De routeplanning software maakt op basis van deze informatie de meest efficiënte bezorgroutes aan.

Je klant blijft op de hoogte

Je klant blijft op de hoogte

Terwijl de chauffeurs onderweg zijn, is het mogelijk jouw klanten op de hoogte te houden van het bezorgtraject. Voor de klant is dit een fijne service. Met een Track & Trace code heeft een klant helder inzicht in alle actuele bezorginformatie rondom de bestelling. Daarbij wordt met een tijdvak op basis van de bezorgroute aangegeven wanneer de klant de bezorger mag verwachten. Dit geeft jouw klanten duidelijkheid en de mogelijkheid hier rekening mee te houden. 

Bespaar tijd en kosten

In het kort stelt het juiste boekhoudpakket gekoppeld aan speciale software voor route plannen je in staat om je bezorgroutes te optimaliseren. Voor jouw logistieke onderneming betekent dit allereerst tijdwinst. Zeker voor logistieke planners zal het in kaart brengen van de routes een stuk minder arbeidsintensief zijn, terwijl de mogelijkheid behouden blijft de route handmatig aan te passen. Daarbij zorgt de software voor optimale routes die het bezorgtraject kunnen versnellen. Daarnaast kun je met route optimalisatie de kosten verlagen doordat je met efficiënte routes benzine uitspaart. En je klant? Die kan rekenen op een vlot bezorgtraject met handig inzicht in de actuele bezorginformatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here