Home Blogs Efficiënt werken doe je met de juiste apparatuur

Efficiënt werken doe je met de juiste apparatuur

1365
DELEN
apparatuur

De meeste ondernemers zijn erg druk. Een oorzaak kan zijn dat er te weinig personeel is. Of de orderintake is zo groot, dat het werk veel van jezelf en je bedrijf vraagt. In dat soort situaties is het van groot belang dat er efficiënt wordt gewerkt. Efficiënt werken doe je ook met de juiste apparatuur. Vaak wordt daar niet bij stilgestaan.

De juiste apparatuur

De juiste apparatuur zijn apparaten die je helpen om goedkoper, beter en sneller je werk te doen. Dit kan dus van gereedschap in de bouw, tot computers in de ict zijn. Maar ook telefoons, printers, camera’s, machines enz. zijn apparatuur. Als bedrijf werk je naar een bepaald doel. Ieder apparatuur wat jou in staat stelt om goedkoper, beter en sneller je doel te bereiken, is de juiste apparatuur. Er moet echter wel worden geïnvesteerd in apparaten, want de aanschaf is niet gratis.

Apparatuur als kostenpost

Wat voor apparatuur je ook voor ogen hebt, de aanschafwaarde is een kostenpost. De aanschaf moet dus een investering zijn waarmee je goedkoper, beter of sneller je doel bereikt. Maar dit vereist wel een kosten-baten analyse. Want de investering moet worden terugverdiend. Dit kan doordat een apparaat voor tijdwinst zorgt zodat je bespaard op arbeidskosten. Maar het kan ook zijn dat het eindproduct er kwalitatief op vooruit gaat. Als je sneller kunt produceren, dan kun je meer opleveren in dezelfde periode, dan wanneer je het apparaat niet koopt. Het is dus duidelijk dat de aanschafkosten minder moeten zijn dan wat de besparing oplevert.

Efficiënt werken

Om je personeel efficiënter te laten werken, kan apparatuur een belangrijke rol spelen. Iemand die twintig keer per dag een halve minuut op de printer wacht, is tien minuten per dag niet productief. Een investering in een snellere printer is dan snel terugverdiend. Als een productiemedewerker steeds naar het magazijn moet lopen vanwege ondeugdelijk gereedschap, is een nieuw apparaat vast voordeliger. Bovendien werkt iedereen het liefst met moderne apparatuur. Een medewerker kan veel beter in zijn vel zitten als hij met nieuwe apparaten mag gaan werken. Zorg daarom voor de juiste apparatuur voor iedere klus zodat het werk efficiënt gebeurd.

Verstandig investeren

Verstandig investeren betekent uiteraard dat je niet alleen maar de mooiste spullen koopt. Zowel personeel, productiemiddelen en apparatuur moet zich wel terugverdienen. Door efficiënter te werken aan je bedrijfsdoelen is een investering eerder terugverdiend. Bovendien zorgt efficiënt werken voor meer ruimte in de beschikbare tijd. Dat kan als gevolg hebben dat je minder hoeft uit te besteden. En in de meeste gevallen zorgt uitbesteden voor hogere kosten dan wanneer je de uitvoering zelf doet.

De juiste apparaten voor je bedrijf zorgt dat je goedkoper, beter en sneller je doel bereikt. Het is dus verstandig om hierin te investeren, zolang het maar terugverdiend wordt. Als een dergelijke investering ook nog eens voor meer productiecapaciteit zorgt, is de investering eerder terugverdiend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here