Home Tips Efficiencyslag maken door (meer) datagedreven te werken

Efficiencyslag maken door (meer) datagedreven te werken

383
DELEN
Efficiencyslag maken door (meer) datagedreven te werken

Veel bedrijven kunnen een flinke efficiencyslag maken door (meer) datagedreven te werken. Door het inzichtelijk maken van bedrijfsprocessen, kun je de bedrijfsvoering optimaliseren en sneller en efficiënter werken. Hierbij maak je gebruik van een combinatie van de juiste processen en mensen.

Consultants inschakelen

Voor de meeste ondernemingen kan het al snel lonen om een consultant in te schakelen. Deze helpt je bij het in kaart brengen van het werkproces. Dit wordt vervolgens helemaal doorlopen en geanalyseerd. Wanneer je weet hoe alles werkt en of het werkproces soepel loopt, kan je verder met digitalisering en automatisering met diverse apps en softwareapplicaties. Dit zorgt ervoor dat je geen denkfouten of foutieve processen overneemt bij het digitaliseren, die er over de jaren zijn ingeslopen bij een bedrijf. Kpisolutions is expert op het gebied van business intelligence en kan je hier op een professionele wijze bij begeleiden.

Je ontvangt duidelijke rapportages die eenvoudig te interpreteren zijn. Als je een Power BI gebruikt wordt de data vanuit meerdere databronnen eenvoudig omgezet in visuele rapportages. Zo creëer je nieuwe inzichten die helpen bij het maken van datagedreven beslissingen.

Bedrijfsprocessen automatiseren

Door bepaalde bedrijfsprocessen te automatiseren, zorg je voor meer structuur, verhoging van de kwaliteit van deze processen en tijdswinst. Vooral repetitieve werkzaamheden zijn goed te automatiseren., waardoor je veel tijd overhoudt voor andere werkzaamheden. De kans op fouten die aanwezig is bij handmatige handelingen, wordt ook nog eens fors verkleind door het automatiseren van diverse bedrijfsprocessen.

Koppelingen tussen systemen

In alle bedrijven is veel data aanwezig. Vaak gaat deze data echter verloren of worden er niet de juiste conclusies uit getrokken, doordat de systemen en afdelingen geen of incomplete data met elkaar delen. Door een datawarehouse te gebruiken, wordt de data van diverse applicaties samengebracht op een centrale plek. Dit maakt het mogelijk om data met elkaar te combineren en je bouwt direct een stevig fundament voor de datagedreven toekomst van jouw bedrijf. Zo ga je bijvoorbeeld steeds meer beslissingen op strategisch niveau nemen op basis van de aanwezige data.

Data en rapportages in app bekijken

Data en rapportages in app bekijken

Je bekijkt de data en jouw belangrijkste KPI’s wanneer je maar wilt. Door hier een applicatie voor te installeren op je telefoon hoef je niet iedere keer in te loggen op je laptop, maar zie je de meest actuele data direct op je scherm. Zo maak jij onderbouwde beslissingen op basis van feiten. Koppel jouw huidige softwarepakket gemakkelijk aan een Power BI en profiteer direct met het maken van rapportages en analyseren van de data.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here