Home Blogs Effectief bloggen voor je bedrijf? 5 tips!

Effectief bloggen voor je bedrijf? 5 tips!

1526
DELEN

Bloggen is helemaal van nu. Dat is ook niet heel gek, want blogs zijn natuurlijk ideaal om op een makkelijke manier aandacht te besteden aan SEO. Daarnaast zijn blogs goed te delen via social media en heb je met blogteksten de mogelijkheid om een groot publiek waardevolle content te bieden. Met een blog kun je als bedrijf veel succesvoller zijn. Je moet het dan natuurlijk wel goed aanpakken. Hierbij speelt aandacht voor al gepubliceerde blogs een grote rol. Wij geven je 5 unieke tips die jou helpen om meer uit je blogs te halen.

1. Optimaliseer al je titels

Loop eens alle titels van je geschreven en gepubliceerde blogs na. Zijn deze nog wel passend en voldoen deze wel aan de richtlijnen van nu? Titels met modifiers doen het tegenwoordig erg goed. Daarnaast zijn het ook de titels met oneven getallen erin verwerkt die momenteel erg succesvol zijn. Probeer hier rekening mee te houden wanneer het kan. Heb je een blogtekst die je voor meerdere jaren hebt geschreven op basis van dezelfde informatie? Dan is het nuttig om een jaartal toe te voegen aan de blogtitel.

2. Houd rekening met Google Rankbrain

Google is natuurlijk dé zoekmachine waar je op focust. Hier wil jij bovenaan komen te staan met je blogs. Jaren geleden lukte dit door gewoon een goede keyword density aan te houden. Helaas werkt Google anno 2017 heel anders. We hebben nu namelijk te maken met Google Rankbrain en Google Rankbrain begrijpt waar jij over blogt. Het begrijpt ook wat jij probeert te doen als je 50x hetzelfde woord herhaalt in een tekst en dit komt je niet meer ten goede. Vervang veel herhaalde keywords in oudere blogs eens door gerelateerde keywords.

3. Verwijder 404-errors

Komen jouw online bezoekers weleens op een 404-error pagina terecht? Het is natuurlijk heel makkelijk om vanaf deze pagina te verwijzen naar een andere pagina. Klanten zullen dit dan niet heel hinderlijk vinden. Google daarentegen heeft een hekel aan 404-error pagina’s. Verwijder ze zo snel mogelijk om de zoekmachine een plezier te doen.

4. Maak je website mobiel

Blogs worden erg veel gelezen, ook op smartphones en tablets. Als jouw zakelijke website nog niet mobiel (responsive) is, dan loop je al deze bezoekers mis. Dit vind jij niet fijn, maar Google al helemaal niet. In deze tijd eist Google eigenlijk dat alle websites geschikt zijn om ook goed te bekijken op mobiele apparaten. Is jouw website nog niet mobiel? Zorg er dan voor dat dit op korte termijn wel het geval is.

5. Loop je linkjes na

Blogs doen het in de zoekmachines het best wanneer er interne en externe links in staan. De interne links ken je waarschijnlijk volledig, maar de externe links kunnen veranderen zonder dat je er erg in hebt. Je kunt hierdoor al snel te maken krijgen met zogenaamde dode links. Deze halen je blogteksten een stuk naar beneden, dus je moet ervoor zorgen dat je ze zo snel mogelijk verwijderd. Probeer de externe links zo regelmatig mogelijk na te lopen om te voorkomen dat je dode links in je content hebt staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here