Home Blogs Eenvoudig een betere werkomgeving dankzij smart devices

Eenvoudig een betere werkomgeving dankzij smart devices

1242
DELEN

Iedere werkgever droomt natuurlijk van een optimale werkomgeving, voor jou en je werknemers.

Luchtkwaliteit monitoren

Een gezonde werkomgeving begint met de omgeving zelf. Uit onderzoek van het Europees Milieu Agentschap blijkt dat de binnenlucht in woonkamers en kantoren vaak meer vervuilende stoffen bevat dan de buitenlucht in een straat met een gemiddelde verkeersintensiteit in een grotere stad. Deze vervuilde lucht kan voor vervelende gezondheidsproblemen zorgen, zowel op lange termijn (zoals hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk) als op de korte termijn (verkoudheid, hoofdpijn, vermoeidheid).

De luchtkwaliteit is erg bepalend voor een gezonde werkomgeving, zorg daarom dat jij en je werknemers gezonde lucht inademen. Dat begint met inzicht in je huidige luchtkwaliteit, een luchtkwaliteitsmeter helpt je hierbij. Is de luchtkwaliteit niet op orde? Schaf dan een luchtreiniger of luchtreinigingssysteem aan, afhankelijk van de grootte van je pand.

Besparen op verlichting

Verlichting is een grote kostenpost op de energierekening van bedrijven. Grote tl-bakken staan vaak de hele dag aan, ook in ruimtes waar dit niet nodig is. Het is hierbij sowieso verstandig om de lampen te vervangen voor led-verlichting, die significant minder energie verbruiken zonder helderheid te verliezen. Daarnaast is het zeker de moeite waard om te investeren in lichtsensoren. Deze zien wanneer er iemand aanwezig is in de ruimte en alleen dan zal er licht branden. Als er niemand aanwezig is, zullen de lampen zelf uitschakelen.

Een veilige werkruimte

Je wilt natuurlijk graag dat je werknemers zich veilig voelen en tegelijkertijd staan er vaak veel waardevolle spullen in de werkruimte. Het is daarom belangrijk om je pand goed te beveiligen. Er is veel slimme apparatuur die je hier uitstekend bij kan helpen. Wat dacht je van rookmelders die zelf laten weten waar er rook- of CO-ontwikkeling is, alarmsystemen met IP camera die een inbreker direct spotten of een slimme deurbel met camera, die je precies laat zien wie er aan de deur staat? Het grote voordeel van deze smart apparatuur, in plaats van een gewone rookmelder, alarmsysteem of intercom, is dat ze verbonden zijn met een smartphone of meerdere smartphones. Zo ontvang je de meldingen ook wanneer je niet op de werkvloer bent en heb je bijvoorbeeld ’s nachts direct beelden van de inbreker terwijl je nog in bed ligt.

Er is zeer veel mogelijk, waarbij de apparaten elkaar vaak ook nog eens ondersteunen doordat ze met elkaar kunnen communiceren. Neem voor alle mogelijkheden in slimme beveiliging of voor simpelweg een slimmer kantoor eens een kijkje bij een smart home specialist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here