Home Financieel Een zakelijke lening is niet altijd de beste optie

Een zakelijke lening is niet altijd de beste optie

712
DELEN
Een-zakelijke-lening-is-niet-altijd-de-beste-optie

Bij een eigen onderneming kan het soms voorkomen dat er geld geleend moet worden. Dit kan komen door tegenslagen, maar ook als er geïnvesteerd moet worden in het bedrijf. Zelfs de grootste ondernemers hebben geld moeten lenen, om te staan waar zij nu zijn.

Als ondernemer kan er gebruik gemaakt worden van een zakelijke lening, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Wil je snel geld lenen zonder bkr en papierwerk? Dan zijn er ook andere mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Welke andere mogelijkheden zijn er?

Zakelijke lening

Voordat er naar andere mogelijkheden gekeken wordt, wordt er eerst uitgelegd wat een zakelijke lening jouw bedrijf kan betekenen. Een zakelijke lening is gemaakt zodat bedrijven geld kunnen lenen voor een investering in hun bedrijf. Daarom krijgen zij ook in één keer het geleende bedrag op hun rekening en daaroverheen moet rente betaald worden. Hoe vraag je zo’n lening aan?

Stap 1: verzamelen van gegevens.

Voordat er aanvraag gedaan wordt, is het handig om de volgende documenten te verzamelen: jaarcijfers van minimaal twee jaar oud, aangifte inkomstenbelasting en een prognose voor het komende jaar inclusief de winst-en-verliesrekening. Zijn er geen jaarcijfers, omdat het bedrijf opkomend is? Zorg dan voor een ondernemingsplan.

Stap 2: ondernemingsplan.

In een ondernemingsplan moeten de volgende punten in voorkomen:

  • Wat is jouw rol als ondernemer?
  • Financiële situatie
  • Hoe ziet het bedrijf eruit?
  • Waarin wil je gaan investeren en wat gaat dit voor jouw bedrijf opleveren?
  • Verdienmodel van je bedrijf
  • Sterke en zwakke punten van je bedrijf

Stap 3: lening aanvragen.

Dit kan online worden ingevuld of bij de desbetreffende kredietverstrekker.

Stap 4: offerte.

Na aanvraag ontvang je een offerte. Het is belangrijk dat dit goed doorgelezen wordt, zodat je weet wat de voorwaardes zijn. Als je het ermee eens bent, kan je het onderteken en dan wordt het geld binnen enkele werkdagen gestort.

Een zakelijke lening kan ook aangevraagd worden zonder bkr-toetsing. Als voorwaarde dat er meerdere toetsingsmomenten zullen plaatsvinden. 

Zakelijk krediet

Zakelijk krediet

Een andere mogelijkheid is door een zakelijk krediet af te sluiten. Deze leningsvorm komt veel overeen met een zakelijke lening, zo loopt de aanvraag hetzelfde. Echter, ontvang je bij een krediet niet meteen als je geld. Er wordt een kredietlimiet afgesproken, dat houdt in dat je tot een bepaald bedrag kan lenen. Stel je limiet is 10000 euro, dan kan je de ene week 5000 euro lenen en de andere week 200 euro. Over elk apart geleend bedrag wordt rente verrekend. Het voordeel hiervan is, dat er een financiële ruimte wordt gecreëerd.

Minilening

Een andere optie is een minilening. Bij deze lening kan er een bedrag worden geleend tot maximaal 1500 euro. Om gebruik te mogen maken van deze lening moet je woonachtig zijn in Nederland, geen uitkering hebben en minimaal 21 jaar oud zijn. Het voordeel van deze lening is dat er geen bkr-toetsing wordt gedaan en er ook geen papierwerk verzameld hoeft te worden.

Het aflossen van een minilening verloopt altijd binnen twee termijn. Stel je gaat 1000 euro lenen, dan wordt de eerste 500 euro betaald op de 31ste dag en de overige 500 euro tussen dag 32 en 62.

Als je wilt investeren in je bedrijf kan je gebruik maken van verschillende leningen. Het is belangrijk dat je kijkt naar jouw situatie. Als er veel geld nodig is voor een investering, dan kan je het beste gebruik maken van een zakelijke lening. Bezit je al een kapitaal, maar je komt net wat te kort, dan kan je gebruik maken van een minilening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here