Home Retail Een winkel starten: dit heb je allemaal nodig

Een winkel starten: dit heb je allemaal nodig

216
DELEN
Een winkel starten dit heb je allemaal nodig

Het openen van een eigen winkel is voor velen een droom. Het geeft je onder meer de kans om je eigen visie te delen met de wereld. Je dient uiteraard gevoel te hebben voor ondernemerschap en zonder voorraad kom je ook nergens. Maar je hebt meer nodig om je winkel operationeel en klantvriendelijk te maken. Een pinapparaat kopen is bijvoorbeeld wel zo slim en je kunt ook maar beter goed nadenken over de locatie en de inrichting van je winkel.

Goede locatie is cruciaal

De juiste locatie kiezen, is van cruciaal belang voor het succes van je winkel. Een locatie in een drukke winkelstraat of in een winkelcentrum zorgt voor een goede zichtbaarheid en een constante stroom van potentiële klanten. Zorg er wel voor dat de huur en de onderhoudskosten binnen je budget passen. Weet in ieder geval dat populaire locaties over het algemeen ook duurder zijn. Soms zal een drukke winkelstraat bovendien minder passend zijn en kies je beter voor een locatie met veel parkeerruimte aan de rand van de stad, bijvoorbeeld bij een doe-het-zelfwinkel.

Voorraad en voorraadbeheersoftware

De goederen die je aanbiedt, zijn de kern van je zaak. Zorg dus voor een diverse selectie die aansluit bij je doelgroep. Houd de trends in de gaten en zorg regelmatig voor de nodige vernieuwing van je assortiment. Weet dat bijvoorbeeld kleding snel ouder wordt en dat je deze voorraad dus sneller moet vervangen. Daarom is het belangrijk dat deze voorraden niet te ruim zijn. Voorraadbeheersoftware kan helpen bij het bepalen van de ideale voorraad en het monitoren van de voorraadstatus.

Kassa en pinapparaat voor soepele transacties

Kassa en pinapparaat voor soepele transacties

Een goede kassa is essentieel voor het beheren van de transacties én de voorraad. Een pinapparaat om betalingen uit te voeren, is ook belangrijk. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij pop-upwinkels, is een mobiel pinapparaat echt onmisbaar. Deze apparaten zorgen voor een veilige en snelle betalingsverwerking en staan je toe om overal binnen (en buiten) je zaak betalingen te ontvangen.

Etalage en interieur

De manier waarop je je winkel inricht, zowel wat de etalage als het interieur betreft, kan je succes maken of breken. De juiste keuzes op dit gebied zijn cruciaal om klanten naar binnen te trekken. Investeer daarom bijvoorbeeld in mooie displays, mannequins en verlichting om je kleding op de beste manier te presenteren. Sommige leveranciers en producenten bieden ook zelf promotiemateriaal aan om bepaalde producten in de kijker te zetten. Maak hier gebruik van.

Laat de wereld weten dat je er bent

Tegenwoordig is het niet voldoende om alleen maar een fysieke winkel te hebben. Online aanwezigheid, via een website en sociale media, kan je bereik vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Investeer daarnaast ook in flyers om je nieuwe winkel onder de aandacht te brengen en zorg voor een goed mailsysteem om bijvoorbeeld nieuwsbrieven met nieuwe collecties of kortingsacties te verzenden.