Home Financieel Een privélening afsluiten als ondernemer

Een privélening afsluiten als ondernemer

826
DELEN
Een privélening afsluiten als ondernemer

Moet er geïnvesteerd worden in je onderneming? Bijvoorbeeld om deze te kunnen laten groeien? Als de onderneming niet voldoende eigen vermogen heeft, is het heel normaal vreemd vermogen aan te trekken. Maar hoe zit dat eigenlijk als je privé ergens geld in wil steken, zoals in een nieuwe auto of motor, of een grote tuin- of woningverbouwing? In het verleden vonden veel kredietverstrekkers het te risicovol om geld te lenen aan ondernemers. Mede door het groeiende aantal ondernemers in ons land, is dat tij gelukkig gekeerd.

Als ondernemer gemakkelijker geld lenen voor privédoeleinden

Tot een paar jaar geleden was voor privédoeleinden een lening afsluiten als ondernemer niet echt gemakkelijk. Bij veel kredietverstrekkers leefde nog steeds het idee dat alleen mensen met een vast inkomen een lening zouden kunnen terugbetalen. Omdat ze niet te veel risico wilden lopen, richtten ze zich vooral op mensen die in loondienst werken. Toen echter het aantal zelfstandigen in ons land fors begon te stijgen, wilden geldverstrekkers ook weer niet teveel klanten mislopen. Nadat er leningen waren verstrekt aan ondernemers, bleek al gauw dat zij helemaal niet per definitie zorgen voor een verhoogd risico op wanbetaling.

Een lening die past bij jouw situatie

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij bijvoorbeeld kun je als zzp’er, eigenaar van een eenmanszaak, VOF, BV of maatschap maximaal 75.000 euro lenen. Je hebt hierbij de keuze tussen een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Doe je een eenmalige grote aankoop of investering, heb je het hele bedrag in een keer nodig, en weet je al precies het benodigde bedrag? Dan is een persoonlijke lening waarschijnlijk de beste optie. De rente en looptijd bepalen op het moment van afsluiten het maandbedrag. Dit blijft altijd gelijk, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ben je op zoek naar wat meer vrijheid, omdat je nog niet precies weet wanneer en hoeveel geld je nodig hebt? Dan past een doorlopend krediet beter bij je situatie. Heb je bedragen afgelost, dan kun je deze ook weer opnemen. De rente en looptijd kunnen variëren.

Goed de rente en voorwaarden met elkaar vergelijken

Goed de rente en voorwaarden met elkaar vergelijken

Met bovengenoemd bedrag zul je waarschijnlijk genoeg hebben om een droom waarheid te maken, of een plan te realiseren. Of het geld nu bedoeld is voor de aanschaf van een motor of boot, of nieuwe luxe badkamer of keuken thuis. Wil je een lening of krediet afsluiten? Vergelijk dan goed verschillende geldverstrekkers met elkaar. Hoewel de rentes over het algemeen momenteel erg laag zijn, zal er zeker verschil tussen diverse aanbieders voorkomen. Door deze goed te vergelijken voorkom je dat je jarenlang teveel rente betaalt. Let overigens niet alleen op de rente, maar ook op de aanvullende voorwaarden. Wil je de mogelijkheid hebben de lening bijvoorbeeld versneld af te kunnen lossen? Kies dan voor een geldverstrekker waar dit boetevrij kan.

Aan deze eisen moet je voldoen als je als ondernemer geld wil lenen

Zoals dat altijd het geval is, willen geldverstrekkers ook bij ondernemers die geld willen lenen een risico-inschatting maken. Waar bij mensen in loondienst vaak een positieve BKR-registratie en loonstrook al voldoende is, gelden voor ondernemers iets andere eisen. Hierbij kun je uiteraard denken aan diezelfde positieve BKR-registratie, maar ook aan complete jaarrekeningen over de afgelopen drie jaar, een minimumleeftijd van 21 jaar en een positief eigen vermogen dat geen dalende lijn vertoont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here